L’Ajuntament aprova les bases per a les ajudes al pagament del lloguer per a empreses i autònoms afectats pel tancament derivat de l’estat d’alarma

L’Ajuntament aprova les bases per a les ajudes al pagament del lloguer per a empreses i autònoms afectats pel tancament derivat de l’estat d’alarma

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, recorda que entre Ajuntament i Diputació es destina un total d’un milió d’euros per a aquestes ajudes directes de mil euros


Les ajudes també es concediran per a pagar els interessos d’amortització de préstecs d’adquisició del local de negoci i tindran prioritat les persones sol·licitants que no s’hagen beneficiat de les ajudes Reactiva’t Elx


El portaveu de l’equip de Govern, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern Local ha aprovat en la seua reunió la convocatòria per a la concessió de les ajudes Elx-Tabliments.
Díez ha recordat que es tracta de les ajudes per a les despeses de lloguer dels autònoms i les empreses que no superen els 10 empleats que han hagut de tancar com a conseqüència de l’estat d’alarma pel coronavirus. A més, s’ha acordat la sol·licitud a la Diputació de la subvenció per a completar aquestes ajudes que arriben al milió d’euros.

“Es tracta d’ajudes directes de mil euros que pretenen mitigar les possibles despeses de lloguer o els interessos d’amortització de préstecs d’adquisició del local de negoci”, ha indicat l’edil, qui ha afegit que “el crèdit és d’un milió d’euros del qual 632.597 euros els aporta l’Ajuntament i 367.403 la Diputació”.

Les ajudes a percebre seran de 1.000 euros per a les despeses de lloguer mensual del negoci de març a juny de 2020 i les esmentades despeses d’interessos de préstecs d’adquisició del local d’aquests mateixos mesos.

El portaveu de la Junta de Govern ha aclarit que tindran prioritat per a rebre aquestes ajudes els sol·licitants que no hagen sigut beneficiats de les ajudes Reactiva’t Elx.

“L’Equip de Govern té el propòsit que les ajudes a autònoms i petites empreses arriben al màxim nombre de beneficiaris, per tant, tindran prioritat per a rebre aquestes ajudes al lloguer aquells que no hagen sigut beneficiaris de les ajudes Reactiva’t Elx. En el cas que una vegada estudiades totes les propostes dels no beneficiaris de Reactiva’t Elx continue havent-hi consignació pressupostària, podran optar a les ajudes la resta de persones sol·licitants”, ha apuntat el regidor.

La sol·licitud per a participar serà en dues fases: emplenant el formulari de la web ayudaempresas.elche.es en un termini de cinc dies hàbils. Després d’això, es publicarà en el tauler d’anuncis electrònic la relació dels sol·licitants i els que hauran de passar a la segona fase, que és la presentació de la documentació.

Les ajudes es podran sol·licitar una vegada que es publique la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província, concretament l’endemà, a partir de les 9 del matí.