L’Ajuntament consensuarà amb els agents socials un pla per a millorar les infraestructures viàries i ferroviàries d’Elx

L’Ajuntament consensuarà amb els agents socials un pla per a millorar les infraestructures viàries i ferroviàries d’Elx

L’alcalde explica que l’objectiu és plasmar els projectes estratègics en matèria de comunicacions i transport, el desenvolupament del qual es considera essencial per a la millora de la competitivitat i l’impuls de la productivitat del teixit empresarial del municipi


L’alcalde d’Elx Carlos González, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, i pel regidor de Modernització de l’Espai Públic, Héctor Díez, ha presentat l’esborrany del Pla Municipal d’Infraestructures Estratègiques per a la competitivitat i la sostenibilitat. Un document que González desitja “consensuar” amb els agents socials i l’objectiu del qual és plasmar “els projectes estratègics en matèria de comunicacions i transport, el desenvolupament del qual es considera essencial per a la millora de la competitivitat i l’impuls de la productivitat del teixit empresarial del municipi d’Elx”.

“La Junta de Govern ha dut a terme una aprovació preliminar d’aquest pla per a la seua remissió al Consell Econòmic i Social de la Ciutat on volem obrir un debat sobre les necessitats d’infraestructures, a mitjà i llarg termini, per a la ciutat”, ha explicat González, qui ha afegit que “hem aprovat un document obert que ofereix una visió ordenada de les necessitats d’infraestructures en matèria viària i ferroviària. L’objectiu del seu debat és millorar-lo i enriquir-lo”.

Segons l’alcalde “al final d’aquest procés esperem aconseguir un gran acord de ciutat sobre les infraestructures que són essencials per a millorar la competitivitat del territori i de les empreses, d’altra banda, per a millorar la nostra connexió amb l’entorn i, també, per a afavorir la cohesió territorial”.

González ha destacat que es tracta d’una proposta que en aquests moments de crisis cobra més importància. “Davant aquesta situació es vincula la reconstrucció econòmica a la inversió en infraestructures. Per tant, aquest pla d’infraestructures forma part de l’estratègia de reactivació econòmica de la ciutat a mitjà termini”.

L’alcalde ha recordat que des de l’aprovació del PGOU de 1998 s’han executat diversos projectes que han tingut un indubtable impacte positiu a la ciutat. Aquest és el cas del tram de l’autovia del Mediterrani A-7, des de l’A-70 a Monfort del Cid (autovia del camí de Castella), la Via Parc Elx-Alacant (CV-86) o el nou accés ferroviari d’alta velocitat, així com la nova estació d’Elx.

El document elabora recull 18 propostes d’actuació, nou vinculades a les infraestructures viàries i la resta a infraestructures ferroviàries.

Les actuacions prioritàries en matèria viària són la finalització de la Ronda Sud, l’alliberament del peatge de la segona circumval·lació Alacant-València, la connexió directa d’Elx Parc Empresarial amb l’A-70, la duplicació total de la carretera Elx-Santa Pola i la connexió directa de l’estació de l’AVE amb el tram de l’A-70 entre Elx i Crevillent.

Quant a les infraestructures ferroviàries, l’alcalde ha destacat l’entrada en funcionament de l’AVE entre Elx i Madrid, la modernització de la xarxa de rodalia Alacant-Elx-Múrcia, la connexió ferroviària amb l’aeroport, la connexió entre la xarxa de rodalia i l’estació de l’AVE i la creació d’una estació en el node Torrellano-IFA-Parc Empresarial, que provoque la connexió entre la ciutat i aquest node socioeconòmic.

“Estem convençuts que en aquest debat que volem obrir s’incorporaran noves propostes. En qualsevol cas, aquestes 18 són les necessitats d’infraestructures que considerem fonamentals per a millorar la connectivitat d’Elx amb Espanya i amb la UE, i com un mitjà per a enfortir la nostra competitivitat”, ha apuntat l’alcalde qui ha afegit que “volem aconseguir un gran acord de ciutat que ens servisca per a tindre un projecte clar recolzat per tota la societat il·licitana i que ens servisca també per a tindre una posició sòlida davant la resta d’administracions competents”.