L’Ajuntament d’Elx declara el Carabassí platja sense fums

L’Ajuntament d’Elx declara el Carabassí platja sense fums

La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, explica que “es tracta d’una actuació de caràcter divulgatiu, no sancionador, per a promoure els hàbits de vida saludable i de respecte al nostre entorn”


El regidor de Turisme, Carles Molina, destaca que “la iniciativa part d’una proposta ciutadana que hem acollit donats els beneficis que genera en la salut de les persones i en la protecció d’aquest entorn únic”


VisitElche i la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx han impulsat la declaració de la platja del Carabassí com a platja lliure de fums amb l’objectiu d’eliminar el consum de tabac en aquesta zona litoral verge del municipi. La mesura ha sigut aprovada en la junta de govern local i inclou l’adhesió del municipi d’Elx a la xarxa “Platges sense Fum” de la Comunitat Valenciana. “Es tracta d’una actuació de caràcter divulgatiu, no sancionador, per a promoure els hàbits de vida saludable i de respecte al nostre entorn”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Esther Díez.

Per part seua, el regidor de Turisme, Carles Molina, ha destacat que “la iniciativa de declarar la platja del Carabassí part d’una proposta ciutadana, que hem acollit des de l’Ajuntament donats els beneficis que genera en la salut de les persones i en la protecció d’aquest entorn únic”.

En concret, la xarxa té com a objectius ajudar les persones a gaudir d’una vida sense tabac, afavorir les conductes exemplars per part de la població adulta que influïsquen de manera positiva en els xiquets i xiquetes, respectar el Medi Ambient, fer partícip la població de la presa de decisions saludables i fomentar la desnormalització del consum del tabac en la societat.

La mesura contempla actuacions de conscienciació ciutadana, entre les quals s’inclou la senyalització de la platja amb el distintiu de “Platges sense Fum” i una campanya informativa per a sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de respectar aquesta declaració.

En aquest sentit, Díez ha assenyalat que “el treball per fer d’Elx un municipi verd inclou fomentar aquest estil de vida saludable i conscienciar sobre els efectes negatius del tabac sobre la salut humana i la contaminació que produeix sobre els nostres recursos naturals”.

“Així mateix, aprofitem aquesta mesura per a destacar el valor ecològic de la platja del Carabassí, que constitueix la zona de transició entre l’ecosistema marí i l’ecosistema terrestre del Clot de Galvany en la qual cobra especial rellevància el sistema de dunes”, ha assenyalat la regidora.