L’Ajuntament d’Elx posa en marxa l’escola d’estiu, les activitats als Palmerars i el servei Respir-Conciliació

L’Ajuntament d’Elx posa en marxa l’escola d’estiu, les activitats als Palmerars i el servei Respir-Conciliació

El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, assenyala que enguany els tallers es desenvoluparan seguint les recomanacions i el compliment de les normes de seguretat establides


La Regidoria de Drets Socials de l’Ajuntament d’Elx ha posat en marxa diferents activitats per a la temporada estival com és habitual. No obstant això, enguany, a causa de l’actual situació provocada per la pandèmia de la Covid-19, s’han produït diversos ajustaments amb la finalitat d’evitar contagis. El regidor de l’àrea, Mariano Valera, ha presentat aquest matí l’escola d’estiu per a adolescents, les activitats al barri dels Palmerars per a menors i el servei Respir-Conciliació dirigit a famílies que convisquen amb una persona discapacitada. Valera ha explicat que “les activitats es desenvolupen amb la finalitat d’afavorir un espai d’oci i temps lliure de qualitat a la ciutadania”.

Valera ha assenyalat que com a conseqüència de les circumstàncies en aquesta edició s’oferiran dos tipus d’activitats a l’escola d’estiu.
D’una banda, la modalitat a distància que es durà a terme del 6 al 31 de juliol i entre els tallers en línia destaquen la decoració low cost, ombra i llum per als teus dibuixos, skafit, o com afrontar la calor amb la teua mascota, entre altres. Els tallers estan calendaritzats i les persones interessades podran inscriure’s a tants com vulguen fins a completar l’aforament.

D’altra banda, el regidor ha destacat la modalitat presencial a través de rutes perquè les persones usuàries puguen conéixer amb detall la ciutat. Es desenvoluparan del 13 al 31 de juliol, els dilluns, els dimecres i els divendres de cada setmana, en grups de 30 persones i en horari de 10 a 13 hores.

Valera ha assenyalat que tant per a l’activitat presencial com per a l’activitat en línia, la inscripció es podrà realitzar mitjançant la web municipal en l’apartat de dinamització comunitària.

Quant a la programació del barri dels Palmerars dirigida a menors de 3 a 12 anys, el regidor ha explicat que enguany s’oferirà una alternativa d’oci a l’aire lliure amb totes les mesures sanitàries. Aquestes activitats, que estaran relacionades amb l’esport, el joc i el ball, tindran lloc del 6 al 31 de juliol, en horari de 10 a 12 hores.

Per a finalitzar, Valera ha informat sobre l’àrea de “Respir-Conciliació Estiu 2020” que es desenvoluparà al centre social Francesc Cantó. Segons ha explicat el regidor, aquest servei pretén donar suport i està dirigit a les famílies que conviuen amb una persona amb discapacitat intel·lectual o física, amb l’objectiu de facilitar la conciliació de la seua vida personal i laboral. Els grups s’estructuraran per quinzenes, i atendran un nombre total aproximat de 80 persones. L’horari serà de 9 a 14 hores amb totes les mesures higienicosanitàries derivades de la Covid-19.

Les sol·licituds es podran descarregar a través de la pàgina web de l’Ajuntament d’Elx i una vegada emplenades s’hauran d’enviar al correu electrònic ybleda@elx.es o per whatssap 610 300 172.