L’Ajuntament d’Elx promociona hàbits saludables davant les onades de calor

L’Ajuntament d’Elx promociona hàbits saludables davant les onades de calor

La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, informa que s’ha habilitat el telèfon 966 913 227 per a atendre qualsevol persona amb símptomes de deshidratació o insolació


La campanya informativa, que estarà distribuïda per diferents punts de la ciutat, aconsella beure abundant aigua, protegir la vista amb ulleres i evitar l’exposició al sol entre les 12 i 16 hores


Com cada any, l’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Sanitat, ha posat en marxa el programa “onada de calor 2020”, davant el previsible augment de les temperatures. La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, ha assenyalat en la presentació de la campanya que “l’objectiu és evitar els riscos greus d’una exposició prolongada al sol”.

Així mateix, Galiana ha informat que s’ha habilitat el telèfon 966 913 227 per a atendre qualsevol persona amb símptomes de deshidratació o insolació, especialment als grups poblacionals més vulnerables a l’exposició a temperatures excessives com les persones majors de 65 anys, les menors de 4 anys, les dones embarassades o aquelles que pateixen malalties cròniques.

La campanya informativa estarà distribuïda durant tot l’estiu, a través de fullets i cartelleria, per diferents punts de la ciutat. En aquesta es brinden alguns consells per a reduir els riscos derivats de la calor com beure abundant aigua, menjar peixos blaus o lactis, utilitzar protecció solar fins i tot portant la màscara, tindre una dieta rica en verdures i fruites, evitar l’exposició al sol en les hores centrals del dia (entre les 12 i les 16 hores); romandre en llocs frescos i a l’ombra; vestir roba lleugera, no atapeïda i de colors clars; calçat fresc i que transpire; protegir la vista amb ulleres o cobrir-se el cap, entre altres.

De la mateixa manera, el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics ha llançat la campanya anual de “Fotoprotecció 2020”, en la qual es recullen les mateixes mesures de prevenció.