L’Ajuntament i el Centre de Transfusions emprenen una nova campanya de donació de sang

L’Ajuntament i el Centre de Transfusions emprenen una nova campanya de donació de sang

La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, garanteix la seguretat higienicosanitària de les persones donants, ja que les instal·lacions habilitades per a l’extracció extremen les mesures de seguretat amb la finalitat d’evitar aglomeracions


L’organisme autonòmic agraeix al Consistori i a la població il·licitana la seua solidaritat i implicació durant les campanyes promogudes en els moments més durs de l’estat d’alarma


La Regidoria de Sanitat i Salut Pública ha informat sobre les dates i llocs on s’efectuaran extraccions de sang en el marc de la nova campanya de donació a Elx, promoguda pel Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana de manera conjunta amb l’Ajuntament.

Els llocs en els quals es podrà acudir per a realitzar les donacions són els següents:

– Centre Social Polivalent de Carrús:

  • Divendres 10 de juliol, de 9.30 a 13.30 hores.

– Centre de Congressos “Ciutat d’Elx”:

  • Dilluns 13 de juliol, de 17.00 a 20.15 hores.

– Centre Social de Torrellano:

  • Dimecres 15 de juliol, de 17.00 a 20.30 hores.

– Centre Social Polivalent de Carrús:

  • Divendres 17 de juliol, de 9.30 a 13.30 hores.

– Centre Social Plaça Barcelona:

  • Dilluns 20 de juliol, de 9.30 a 13.30 hores.

– Centre Social Poeta Miguel Hernández:

  • Dijous 23 de juliol, de 17.00 a 19.45 hores.

– Centre Social Plaça Barcelona:

  • Dilluns 27 de juliol, de 9.30 a 13.30 hores.

– Centre Social la Baia:

  • Divendres 31 de juliol, de 17.00 a 20.30 hores.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Mariola Galiana, ha manifestat que “el Consistori torna a posar a la disposició del Centre de Transfusions diferents dependències municipals, a barris i a pedanies, perquè es puguen efectuar les extraccions. Sempre és de vital importància donar sang; màximament davant l’actual situació sanitària que requereix un esforç major per a respondre als reptes d’una pandèmia que segueix present entre nosaltres”.

Galiana ha destacat que els emplaçaments habilitats per a la donació estan han sigut desinfectats i preparats per a convertir-se en espais segurs, i que el personal sanitari està extremant les mesures d’higiene i autoprotecció, per garantir així la seguretat en el procés. “Totes les persones que vulguen donar sang poden estar tranquil·les i fer-ho sense temor”, ha assegurat.

Des de la mateixa Regidoria informen dels requisits per a poder ser donant de sang: no haver tingut febre o afeccions respiratòries en els últims 15 dies, no haver viatjat a un país de risc en la pandèmia de coronavirus en l’últim mes, i tindre entre 18 i 65 anys i un pes major de 50 quilos. Si apareix febre o problemes respiratoris als cinc dies de la donació, adverteix l’organisme municipal, s’haurà de contactar amb el Centre de Transfusions.

La responsable municipal ha incidit d’una forma especial en els punts de donació de sang establits en Torrellano i la Baia, i ha subratllat el caràcter solidari del veïnat de les pedanies, als quals ha animat a participar en la donació de sang. Finalment, ha agraït l’excepcionalitat de les donacions en aquestes circumstàncies tan especials. “El gest solidari de cadascuna de les persones donants està fent que siga possible continuar amb l’enorme labor que realitza el personal sanitari cada dia als nostres hospitals”, ha recalcat.

Agraïment a Elx del centre de Transfusions

El Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana ha remés una carta d’agraïment a l’Ajuntament d’Elx per a reconéixer la col·laboració municipal i de la població des de l’inici de l’estat d’alarma. Segons comuniquen des del mateix Centre, fins al moment s’han recollit a Elx un total de 401 unitats de sang amb 459 donacions, i s’espera que amb la campanya del mes de juliol se superen aquestes xifres. Galiana ha destacat “la gran solidaritat i generositat dels il·licitans i de les il·licitanes”, i ha volgut fer extensiva la felicitació del Centre de Transfusions a tot el municipi.