L’Ajuntament licita un contracte de 120.220 euros per a reforçar la poda als horts de palmeres històrics

L’Ajuntament licita un contracte de 120.220 euros per a reforçar la poda als horts de palmeres històrics

La Junta Local adjudica tres contractes per a subministrar el material necessari del programa educatiu Et Formem Elx II i del Taller d’Ocupació XIII


Aproven les bases i els tribunals per a les borses d’ocupació d’oficials de serralleria, electricitat i fusteria


L’Ajuntament d’Elx fa un pas més per a la millora del manteniment i la salut del palmerar, Patrimoni de la Humanitat Unesco des de 2001. La Junta de Govern Local, reunida al Centre de Congressos, ha aprovat la licitació per al reforç de la poda als horts històrics per valor de 120.220 euros, el contracte més important sobre aquest tema des de 2010. Tal com ha apuntat el portaveu de la Junta, Héctor Díez, el propòsit és intervindre en aquells horts les palmeres que no es netegen des de fa un lustre. “És cert que tenim una brigada de Parcs i Jardins excepcional, però a penes compta amb una dotzena de palmerers, per la qual cosa no arriben a tota la massa forestal”, ha dit Díez, qui ha expressat que l’aspiració del consistori és que “tots els anys, en la mesura que el pressupost ho permeta, externalitzarem part de la poda del palmerar històric perquè la brigada municipal puga enfocar-se en altres horts i en les palmeres presents en via pública”.

En concret, es traurà a concurs a partir de la setmana que ve en dos lots. El primer, de 92.557 euros, per a actuar als horts de Rogeta, Sol i Pontos; el segon, de 27.663 euros, per a fer el mateix a l’hort de Baix, a la totalitat del vessant del riu i al Parc Esportiu. “A finals de 2019 es va traure un contracte de 35.000 euros per al Parc Municipal, però quedaven pendents les 800 palmeres de l’hort de Baix”, ha aclarit el tinent d’alcalde.

Elx compta, al seu terme municipal, amb al voltant de 160.000 palmeres en horts i 16.000 en carrers, places i avingudes. La Regidoria de Parcs i Jardins i del Palmerar, des del principi de la legislatura, es va posar com a meta elevar el seu esforç als horts històrics, no solament amb el seu manteniment i l’aplicació de fitosanitaris, sinó amb el fet de recórrer a empreses per a donar suport a les tasques de poda que escomet la brigada municipal.

D’altra banda, s’han adjudicat tres contractes per lots relatius al lloguer del transport i a la maquinària d’obra pública, i al subministrament de materials de telecomunicació, lampisteria, ferreteria i obra de paleta per al correcte desenvolupament del programa formatiu Escola d’Ocupació Et Formem Elx II i del Taller d’Ocupació Elx XIII. Després de la pandèmia, segons ha explicat el portaveu, es reprenen totes dues experiències educatives fins a cap d’any, en la qual l’alumnat podrà aprendre un ofici i millorar les telecomunicacions d’instal·lacions municipals –clau per a la e-administració– i continuar amb les tasques d’harmonització, reforestació i millora de l’accessibilitat de diferents trams del vessant del riu Vinalopó al seu pas pel nucli urbà, un ambiciós projecte que l’Ajuntament desenvolupa per fases.

La Junta de Govern, igualment, ha acordat les bases i el nomenament dels tribunals de les borses d’ocupació d’oficial de serralleria, oficial d’electricitat i oficial de fusteria amb la finalitat de reforçar el manteniment d’instal·lacions municipals i col·legis. A partir de la setmana vinent, les persones interessades podran consultar els detalls del procés de selecció en el tauler d’anuncis de la Regidoria de Recursos Humans i en la Seu Electrònica del mateix consistori.