L’Ajuntament permetrà la participació i votació telemàtica de les regidores i els regidors

L’Ajuntament permetrà la participació i votació telemàtica de les regidores i els regidors

La Junta de Portaveus ha aconseguit aquest matí un acord unànime per a permetre aquesta circumstància amb l’objectiu d’afavorir la conciliació familiar i previndre situacions de risc en cas de malaltia


L’equip de Govern Municipal també decideix retirar de l’ordre del dia del pròxim ple el Pla Econòmic Financer a l’espera de l’acord general que s’està gestant entre el Ministeri d’Hisenda i la Federació de Municipis i Províncies que anul·la el sostre de despesa previst inicialment


La Junta de Portaveus de l’Ajuntament d’Elx ha acordat per unanimitat que els regidors puguen participar de l’activitat política i de les votacions en els plens de manera telemàtica. La iniciativa s’empara en el nou reglament de la Generalitat Valenciana, en el seu article 81, que regula aquesta circumstància, i la intenció és afavorir la conciliació familiar respectant els permisos de paternitat i maternitat.

“Aquesta mesura representa la voluntat municipal d’afavorir el dret a la participació política i a la conciliació familiar”, ha explicat l’alcalde, Carlos González, acompanyat del portaveu del Govern, Héctor Díez, i del portaveu adjunt, Ramón Abad.

Al mateix temps, la mesura intenta ser conseqüent amb les situacions de malaltia de llarga duració que impedeixen als representants polítics exercir el seu dret de participació, i per això es permetrà la participació per videoconferència.

Pla financer

D’una altra banda, la Junta de Portaveus ha acordat retirar de l’ordre del dia del ple previst per a dilluns que ve el punt relatiu al Pla Econòmic Financer de l’Ajuntament.

La raó resideix en l’acord que s’està ultimant entre el Ministeri d’Hisenda i la Federació de Municipis i Províncies pel qual se suspendrà l’obligació de complir amb la regla de despesa. Això pot modificar substancialment les condicions financeres dels ajuntaments i obri la porta a la possibilitat d’utilitzar els romanents de tresoreria.

D’aquesta manera, el pla financer elaborat per l’Ajuntament, que sí que contemplava el compliment del sostre de despesa, queda desfasat i, per tant, susceptible de modificació. Segons l’alcalde, Carlos González, “l’acord entre la FEMP i el Ministeri d’Hisenda tindrà una important repercussió en les hisendes locals”. L’alcalde considera que aquest acord està a un 90%, amb la qual cosa el seu tancament és imminent.