L’Ajuntament prorroga el Bus Lliure per als qui el tingueren aprovat en el present curs escolar

L’Ajuntament prorroga el Bus Lliure per als qui el tingueren aprovat en el present curs escolar

Esther Díez ha explicat que les persones que compten ja amb l’exempció no han de realitzar cap gestió a l’Ajuntament, simplement han de dirigir-se a la caseta d’Autobusos Urbans per a ampliar el període de validesa de l’exempció


 

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha informat que “els xiquets, xiquetes i joves que tingueren aprovada l’exempció del Bus Lliure per a aquest curs 2019/2020 i continuen complint els requisits, el tindran automàticament prorrogat per al curs escolar 2020/2021, amb la finalitat que no hagen de dur a terme noves tramitacions”.

Díez ha indicat que “en aquest sentit, les persones que compten ja amb l’exempció del Bus Lliure no han de realitzar cap gestió a l’Ajuntament, simplement han de dirigir-se a partir del dilluns a la caseta d’Autobusos Urbans, situada al costat de la parada de Doctor Caro, per a ampliar el període de validesa de l’exempció, que caduca el 30 de novembre de 2020’.

“Els ciutadans i les ciutadanes han de dirigir-se a la caseta amb la seua targeta de bus lliure i allí els serà renovada fins al 30 de novembre de 2021’” ha explicat la regidora de Mobilitat, que ha afegit que “l’horari d’atenció de la caseta és de 8.00 a 15.00 al juliol i a l’agost i de 8.30 a 13.30 i de 16.00 a 19.00 hores a partir de setembre”.

 

 

D’altra banda, les persones que no compten en aquests moments amb una exempció del bus lliure poden sol·licitar-lo des de ja a les oficines OMAC amb la documentació requerida els anys anteriors.

Cal recordar que poden sol·licitar l’exempció del Bus Lliure les persones menors de 26 anys que cursen ensenyaments reglats o no reglats que acrediten un mínim de 900 hores lectives anuals, sempre que la unitat familiar no supere els ingressos màxims establits per l’IPREM.

En el present curs 2019/2020, 11.567 persones tenen aprovada l’exempció de Bus Lliure, que els permet viatjar de manera il·limitada i sense cost en el bus urbà i en totes les línies dels autobusos a les pedanies.

La regidora de Mobilitat ha explicat que “la pròrroga que es duu a terme enguany es fa amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions de gent que poden produir-se en el període de renovació i que van en contra de les recomanacions sanitàries en aquest context de pandèmia”.

Així mateix, ha assenyalat que “el Bus Lliure és una mesura fonamental per a fomentar la mobilitat sostenible i al llarg d’aquests anys ha permés que milers de joves utilitzen l’autobús en els seus desplaçaments quotidians, a més de facilitar l’accés al transport de milers de famílies il·licitanes”.