L’Ajuntament reprén els processos selectius de l’oferta pública d’ocupació després de la pandèmia

L’Ajuntament reprén els processos selectius de l’oferta pública d’ocupació després de la pandèmia

Després dels exàmens d’educador social, tractorista i oficial de jardineria, es realitzaran al llarg del present mes de juliol els d’agent de policia local i auxiliars d’instal·lacions esportives, jardineria i biblioteca


Les proves tindran lloc, amb totes les mesures higienicosanitàries i de distanciament social recomanades pel Ministeri i per la Conselleria de Sanitat, en recintes com el Centre de Congressos, la UMH i la UNED


El consistori il·licità ha représ els processos selectius de l’oferta pública d’ocupació municipal després de la seua interrupció per l’estat d’alarma, ha informat el regidor de Recursos Humans, Ramón Abad, qui ha reconegut les anomalies imposades per la pandèmia. “Ara, després de mesos perduts, reprenem les oposicions per a continuar complint amb el compromís adquirit: 2020 com l’exercici dels processos selectius a l’Ajuntament d’Elx”, ha manifestat. En concret, aquest estiu està sent testimoni de la realització d’una desena.

No obstant això, s’ha celebrat l’examen per a les 15 places de la Policia Local d’Elx (PLE) que van ser impugnades pels opositors en 2008, acatant la sentència i acabant així amb el conflicte. Per al 15 de juliol estan convocades les proves de les 14 places de la PLE de mobilitat horitzontal; això és, agents municipals d’altres localitats que desitgen treballar en el cos il·licità. I, el 27, estan cridats més de 1.200 aspirants, en diferents edificis del campus d’Elx de la UMH, per al primer examen dels quatre a fi d’optar a una de les 24 places en torn lliure de la PLE.

Al marge de la policia, el 16 de juliol, 355 persones efectuaran les proves per a aconseguir una de les dues places d’auxiliars d’instal·lacions esportives oferides; el 17, més de mig centenar pugnaran per una d’auxiliar de biblioteca; i, el 20, 431 opositors concorreran per un dels tres llocs d’auxiliar de jardineria. Ja, el 15 de setembre, estan convocats els exercicis per a les sis places de tècnic d’administració general. Els exàmens d’educador social, oficial de jardineria i tractorista ja es van desenvolupar els dies 20 de juny, 1 i 7 de juliol, respectivament.

“El 6 de març, just abans de l’epidèmia, vam aprovar 16 bases de processos selectius”, ha dit l’edil, qui ha explicat que en estar aprovades “no caduquen”, i que es confia reprendre els sis restants a partir de setembre, encara que poden estendre’s fins a l’any pròxim. Quant a les pretensions de l’Equip de Govern, ha assegurat que és la de continuar oferint ocupació pública amb la finalitat de consolidar places i atallar l’alta taxa de temporalitat que presenten les administracions espanyoles, complir amb les demandes ciutadanes i cobrir aquells llocs fonamentals, encara que com ha indicat Abad, “estem a costa del Govern d’Espanya, qui marca les pautes amb la normativa del sostre de despesa i la taxa de reposició d’efectius”.

Així mateix, Abad ha destacat que totes les proves i exàmens estan tenint lloc en recintes com el Centre de Congressos, el centre associat de la UNED a Elx o la UMH, especialment habilitats amb totes les mesures higienicosanitàries i de distanciament social recomanades pel Ministeri i la Conselleria de Sanitat per a evitar aglomeracions i garantir la seguretat dels opositors.

“Aquests temps han demostrat que els oficis essencials, com els de policia local, són bàsics per al bon funcionament de la ciutat. Però també els de personal administratiu, que s’han evidenciat imprescindibles, més necessaris que mai”, ha dit el regidor que, espera, les i els nous funcionaris fruit d’aquests processos selectius s’incorporen prompte i comencen a treballar pels il·licitans i il·licitanes.