L’Ajuntament se suma a la campanya “L’última pesseta” que recapta fons per a fer front a la pandèmia del coronavirus

L’Ajuntament se suma a la campanya “L’última pesseta” que recapta fons per a fer front a la pandèmia del coronavirus

El col·lectiu “Vida” impulsa aquesta iniciativa solidària amb la qual es pretén ajudar els projectes de la Fundació de lluita contra la sida i per a la Federació Espanyola de Malalties Estranyes


El regidor Mariano Valera anima a la ciutadania a “buscar les pessetes que tinguen perdudes pels calaixos per a sumar-se a aquesta iniciativa solidària”


L’Ajuntament d’Elx s’ha sumat a la campanya “L’última pesseta” impulsada pel col·lectiu “Vida” amb la finalitat de recaptar fons per a fer front a la pandèmia de la Covid-19. Així ho ha explicat el regidor de Benestar Social, Mariano Valera, qui ha presentat la campanya acompanyat per dos de les persones que la van crear, Emilio Fernández i Tania Soto.

“Ens sumem a aquesta iniciativa creada pel col·lectiu Vida, un grup d’Elx que dins de la seua responsabilitat social ha llançat la campanya “L’última pesseta” l’objectiu de la qual és recaptar pessetes per a la lluita contra la Covid-19”, ha indicat Valera, qui ha afegit que “no podem deixar de donar suport a aquestes campanyes que naixen a la nostra ciutat i que s’amplien a la resta d’Espanya”.

L’edil ha explicat que aquestes persones van observar com sorgien nombroses iniciatives per a recaptar euros i van pensar que podia ser una bona idea recaptar les pessetes que la gent té perdudes pels calaixos. Valera ha recordat que “segons el banc d’Espanya, els espanyols encara posseïm a les nostres cases pessetes per valor de 1.900 milions d’euros i el pròxim 31 de desembre de 2020 acaba el termini definitiu per a poder canviar les pessetes per euros”.

Els responsables de la campanya han agraït el suport prestat des de l’Ajuntament i han anunciat que els fons aniran al 50% per a la “Fundació de lluita contra la sida” i la seua campanya “Jo em corone” i per a la Federació Espanyola de Malalties Estranyes.

“El nostre objectiu és millorar la societat en la qual vivim i solucionar problemes, més encara en moments com el que ens trobem”, ha indicat Emilio Fernández, qui recorda que aquesta iniciativa naix de la notícia que el 31 de desembre serà l’últim dia per a canviar les antigues pessetes per euros. “Pensem que era un autèntic drama que es fera malbé la quantitat de diners que en forma de pessetes tenim pels calaixos de les nostres cases. Si ajuntem les poques monedes que tenim perdudes pels nostres calaixos podem fer una cosa gran”, ha afegit.

A través d’aquesta campanya s’ha procedit a la col·locació d’urnes solidàries en punts físics de diferents ciutats d’Espanya, en les que la gent es pot acostar a depositar les seues pessetes. A més, també es poden fer les donacions en línia emplenant un formulari i duent a terme una recollida en el domicili, sempre que la quantitat donada siga superior a 5.000 pessetes.

Per part seua, Tania Soto ha indicat que a Elx les urnes es depositaran a les diferents OMAC i a l’edifici de l’Ajuntament. La recollida es durà a terme des de hui fins a finals de novembre. “A més, està prevista la realització d’una jornada marató de recollida la data de la qual anunciarem més endavant. Serà després de l’estiu perquè la gent tinga temps de buscar les seues pessetes”, ha assenyalat la creativa.

Finalment, Mariano Valera ha fet una crida als il·licitans i a les il·licitanes perquè col·laboren amb aquesta iniciativa solidària. “Animem la ciutadania a rebuscar pels seus calaixos i a depositar les seues pessetes en les urnes que el col·lectiu Vida ha depositat a les OMAC amb la finalitat d’ajudar dues associacions que estan duent a terme una importantíssima labor en la lluita contra la pandèmia i els seus efectes”.