L’alcalde d’Elx demana extremar la precaució i usar la màscara per a evitar una segona onada de coronavirus

L’alcalde d’Elx demana extremar la precaució i usar la màscara per a evitar una segona onada de coronavirus

Carlos González recorda que la màscara és obligatòria i assenyala que “evitar la propagació de la pandèmia depén de cadascun de nosaltres”


El responsable de l’Equip de Govern planteja a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat una “tasca pedagògica” primer i un esforç en “rigor sancionador” després


L’alcalde d’Elx, Carlos González, demana als il·licitans i les il·licitanes que extremen les precaucions i utilitzen la màscara, obligatòria a la Comunitat des de dissabte passat, amb la finalitat d’evitar una segona onada de coronavirus. El regidor il·licità, que ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat del portaveu del Govern, Héctor Díez, i del portaveu adjunt, Ramón Abad, ha assenyalat que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat faran una tasca pedagògica sobre les recomanacions de Sanitat i posteriorment aplicaran “rigor sancionador”.

“Tots som conscients que estem vivint un moment complex i que en el nostre entorn s’estan produint nombrosos episodis de rebrots en la pandèmia. Hi ha un risc cert d’agreujament del coronavirus en aquest moment. Aquests rebrots, com han dit amb claredat el ministre de Sanitat i la mateixa consellera, tenen el seu origen fonamentalment en l’àmbit familiar i en el de l’oci.
Des del Govern municipal hem de fer una crida als il·licitans i les il·licitanes perquè extremen la precaució i la prudència en aquests àmbits”, ha explicat l’alcalde.

González ha assenyalat que “estem contemplant les situacions que s’estan vivint en uns altres municipis, que estan suposant retrocedir i que tornen les limitacions, tant en l’àmbit social com en l’econòmic. Per això, entenem que és fonamental ser estrictes i rigorosos en el compliment de les obligacions i de les recomanacions sanitàries. Especialment considerem que cal ser estrictes en l’ús de la màscara, obligatòria a la nostra Comunitat. Per això, vull fer una crida a tota la població, als joves i als no tan joves, perquè extremem la precaució, qüestió que ens concerneix a tots. Evitar la propagació de la pandèmia depén de cadascun de nosaltres. Només des de la responsabilitat individual podrem evitar una segona onada”.

“Demanarem de nou una implicació intensa de les Forces i Seguretat de l’Estat, en particular de la Policia Local, amb un doble vessant. D’una banda, demanarem un esforç pedagògic, d’explicació, en una primera fase, sobre la importància d’usar la màscara i, per una altra, un esforç en rigor sancionador en una fase subsegüent”, ha explicat el regidor il·licità.

Vigilància

Per part seua, el regidor de Seguretat i Emergències ha incidit en l’explicació de l’alcalde i ha assenyalat que des que va entrar en vigor l’obligatorietat d’usar la màscara, el dissabte, s’ha demanat a les Forces i Cossos de Seguretat que feren una tasca pedagògica i orientativa. En aquest sentit, la Policia Local es va posar a la feina en el nucli urbà i les pedanies, però, sobretot, en la zona d’afluència turística com ara el passeig Marítim dels Arenals del Sol.

“Després d’aquesta labor explicativa, des del dilluns passat s’han imposat les primeres sancions. Hui dia, en el termini de cinc dies, la Policia Local ha fet 478 propostes de sanció”, informa el regidor, encara que destaca que la immensa majoria de la ciutadania fan un ús correcte de les màscares.