L’alcalde d’Elx reclama al Govern un paper actiu dels ajuntaments en la gestió dels fons europeus per a la recuperació econòmica

L’alcalde d’Elx reclama al Govern un paper actiu dels ajuntaments en la gestió dels fons europeus per a la recuperació econòmica

Carlos González, que també presideix la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència de la FEMP, qualifica d’històric l’acord de la Unió Europea pel qual Espanya rebrà uns 140.000 milions d’euros


El responsable de l’Equip de Govern Municipal aposta per la modernització de les nostres ciutats i per enfortir un model econòmic més verd, digital i social


L’alcalde d’Elx, Carlos González, reclama al Govern d’Espanya un paper actiu dels ajuntaments en la gestió dels 140.000 milions que el nostre país rebrà de la Unió Europea amb l’objectiu de superar com més prompte millor la crisi econòmica. González, que també presideix per segona vegada la Xarxa d’Entitats Locals per la Transparència i la Participació Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), qualifica d’“històric” l’acord europeu per a la recuperació econòmica i hi afig que “es tracta d’un èxit de la Unió Europea i del nostre país, que és el segon més beneficiat de la Unió, ja que l’assignació total d’Espanya serà de prop de 140.000 milions d’euros, dels quals quasi 73.000 seran transferències”. L’objectiu d’aquests recursos econòmics, explica el regidor il·licità, “ha de ser que els europeus en general i els espanyols en particular superem la crisi al més prompte possible. Es tracta d’una quantitat extraordinària que ha de servir per a afavorir la modernització del nostre país i per a impulsar la recuperació de la nostra economia, alguna cosa que s’ha de dirigir i coordinar pel Govern d’Espanya, però comptant també amb els ajuntaments”. Segons exposa Carlos González, “el Govern ha de contemplar que els ajuntaments tinguem un paper actiu en la gestió d’aquests fons impulsant polítiques que contribuïsquen a modernitzar les nostres ciutats i que enfortisquen un model econòmic més verd, digital i social”. El Fons de Recuperació acordat per la Unió Europea està dotat amb 750.000 milions d’euros, dels quals 390.000 es destinen a transferències i 360.000 a crèdits per a rellançar les economies dels països membres. Aquest Fons suposa un gran pas històric en la construcció europea.