L’Equip de Govern elevà la quantitat de l’ajuda d’emergència destinada a persones sense recursos a gairebé el triple durant el confinament

L’Equip de Govern elevà la quantitat de l’ajuda d’emergència destinada a persones sense recursos a gairebé el triple durant el confinament

La prestació individual passà de 360 euros trimestrals als 350 euros mensuals actuals des de la modificació pressupostària d’abril


L’edil Mariano Valera explica que, amb aquesta pujada, es cobreixen les mascaretes i altres necessitats bàsiques de les famílies vulnerables, i que el Grup Popular “arriba tard” en sol·licitar el que ja realitza l’Ajuntament des de fa quatre mesos


Els Serveis Socials de l’Ajuntament d’Elx sufraguen i distribueixen mascaretes i altres materials higienicosanitaris a les persones i famílies sense recursos o en risc d’exclusió, segons les declaracions que ha realitzat el regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, en ser coneixedor de la intenció del Grup Popular de presentar en el Ple de demà, dilluns 27 de juliol, una moció in voce en què sol·liciten el que ja porta fent el Consistori il·licità des del mes d’abril passat. De fet, tal com ha explicat Valera, fa quatre mesos es va aprovar una partida pressupostària dedicada a les prestacions econòmiques, en la qual es va decidir pujar les ajudes d’emergència en més del triple. “Abans de l’estat d’alarma, la prestació individual era de 360 euros trimestrals. A l’abril decidim elevar-la a 350 euros mensuals, que s’incrementa segons el nombre de membres de la unitat convivencial”. Així mateix, l’edil ha afirmat que la mesura de l’Ajuntament va molt més enllà que la ideada per l’oposició, i que amb el pagament “continuat i real” de l’ajuda d’emergència social es cobreixen necessitats com les mascaretes i altres productes bàsics. “Un dels objectius d’augmentar les prestacions era perquè les famílies vulnerables no patiren una bretxa sanitària i pogueren adquirir mascaretes dins de les necessitats bàsiques, una situació que estem pal·liant des de primavera a través dels Serveis Socials del municipi”, ha reiterat. Per tant, segons el parer del tinent d’alcalde, “la demanda del Grup Popular manca d’urgència perquè arriba tard” en estar-se gestionant aquesta petició des de fa mesos i “amb una metodologia millor que la proposta”.