Les imatges del projecte #PHEdesdemibalcón converteixen els carrers i places del centre en un museu a l’aire lliure

Les imatges del projecte #PHEdesdemibalcón converteixen els carrers i places del centre en un museu a l’aire lliure

La mostra fotogràfica, sorgida d’una iniciativa a nivell nacional del prestigiós festival #PHotoESPAÑA, selecciona cinquanta imatges preses per il·licitans i il·licitanes en la quarantena per a la seua exhibició a la ciutat durant els mesos de juliol i agost


L’alcalde, Carlos González, i la regidora de Cultura, Marga Antón, inauguren l’exposició i recorren els emplaçaments d’aquesta: el Centre Cultural Clarisses, els carrers Hospital, Bisbe Tormo i Ample, la replaceta de la Fregassa i la plaça de la Mercé


Els carrers i places del centre d’Elx seran un museu a l’aire lliure al juliol i a l’agost. L’alcalde, Carlos González, i la responsable de l’àrea de Cultura i Joventut, Marga Antón, han inaugurat la mostra fotogràfica a l’aire lliure #PHEdesdemibalcónELCHE, que retrata la quarantena amb la mirada artística d’una ciutadania que va congelar amb les seues càmeres, des de balcons i finestres, la quotidianitat del municipi durant la crisi vírica.

La iniciativa a nivell nacional, organitzada en plena epidèmia pel prestigiós Festival Internacional de Fotografia PHotoESPAÑA sota l’etiqueta #PHEdesdemibalcón, i a la qual no va tardar a adherir-se la Regidoria de Cultura —l’il·licità va ser un dels primers consistoris de la Comunitat a fer-ho—, va rebre a través d’internet quasi 100.000 imatges amb la finalitat de ser seleccionades i exhibir-se en el mig centenar de ciutats espanyoles participants. En el cas de la capital del Baix Vinalopó, 50 instantànies —d’un total de 108— d’il·licitans i il·licitanes van ser les triades pels experts del Festival per a ser impreses en lones i col·locades en la façana del Centre Cultural Clarisses i dels edificis dels carrers Hospital, Bisbe Tormo i Ample, de la replaceta de la Fregassa i la plaça de la Mercé.

“L’exposició #PHEdesdemibalcónELCHE és un projecte enormement interessant perquè cadascuna d’aquestes xicotetes obres d’art reflecteixen la preocupació, la il·lusió i l’emoció que bateguen darrere d’aquestes”, ha manifestat el regidor il·licità, que ha animat la ciutadania a gaudir de l’itinerari urbà on es troben les fotos en una mostra que ha qualificat d’“excepcional” pel moment en el qual van ser plasmades. Per part seua, la regidora ha valorat positivament la iniciativa de PHotoESPAÑA per ajudar a “desenvolupar l’enginy i l’originalitat de la ciutadania en moments tan difícils”.

Amb #PHEdesdemibalcónELCHE, una vegada més, els espais públics del centre històric es converteixen en emplaçaments expositius, i s’integren així en l’oferta cultural i turística de l’àrea. A més, Antón ha informat que, una vegada concloga la mostra en el centre, recorrerà els barris i pedanies per a acostar la cultura a cada racó del municipi.