Les obres del bescanviador d’autobusos de l’Hospital General començaran la setmana vinent

Les obres del bescanviador d’autobusos de l’Hospital General començaran la setmana vinent

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, explica que aquesta actuació permetrà generar una zona més còmoda i accessible, tant per a les persones usuaris del bus, com per a les de l’àrea d’urgències del centre hospitalari


La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha anunciat aquest matí que les obres del bescanviador d’autobusos de l’Hospital General començaran el pròxim 22 de juliol i es prolongaran durant 17 setmanes.
Díez ha recordat que es tracta d’una actuació emmarcada en els Edusi i que compta amb un pressupost de 222.000 euros.
“Aquesta actuació té per objecte millorar l’espera dels usuaris i de les usuàries del transport urbà i a les pedanies i, alhora, millorar els girs per als conductors i les conductores dels autobusos”, ha assenyalat la regidora, qui ha afegit que “a més es genera una gran zona per als vianants davant de l’entrada d’urgències”.

La regidora ha indicat que l’obra es divideix en diferents fases, la primera de les quals tindrà lloc del 22 de juliol fins a la primera setmana de setembre i els treballs se centraran en part frontal de l’àrea d’Urgències. Es procedirà a la demolició del mur que hi ha actualment, al canvi de rasant de tota la superfície, a l’adaptació dels serveis, al revestiment del sòl i a la instal·lació del nou mobiliari urbà.

La segona fase se centra en la parada d’autobús. Els treballs s’iniciaran en la segona setmana de setembre i es prolongaran fins a la setmana del 12 d’octubre. En aquest cas l’actuació serà similar a la realitzada en la fase un davant d’urgències.

En la tercera fase, de la meitat d’octubre fins a principis de novembre, s’actuarà en la glorieta que ocupa ara la parada de taxis.
Finalment, es procedirà a l’asfaltat i senyalització de la zona.

“Cal destacar que en aquesta actuació no estan previstos els talls de carrer i tan sols podrà interrompre’s la circulació, per motiu de les obres, algun dia de manera puntual” ha indicat Díez qui, d’altra banda, ha destacat que l’actual parada de bus canviarà d’ubicació a partir de la segona fase i es col·locarà a l’entorn de l’entrada d’urgències, que és on es quedarà de manera definitiva. Aquesta parada recull les línies B,D,E,K1,K2 i línies interurbanes, precisament les que compten amb més persones usuàries. En la primera setmana de setembre també es reubicarà la parada de taxis.

A més, Díez ha indicat que “el paviment que s’emprarà en l’obra és una llamborda d’altes prestacions, que embellirà aquest espai i és molt més còmode i accessible per a persones amb mobilitat reduïda”.

“En definitiva, aquesta actuació s’emmarca en la transformació urbana que està duent a terme l’Equip de Govern per a fer una ciutat més amable, sostenible i humana”, ha conclòs la regidora.