Llum verda als mercats ambulants dels Arenals, de la plaça de Barcelona i de la plaça de Madrid

Llum verda als mercats ambulants dels Arenals, de la plaça de Barcelona i de la plaça de Madrid

La Junta de Govern Local acorda autoritzar la signatura de tres convenis de col·laboració amb la Fundació Defora (3.000 euros), ADIPSI (5.000) i AEMEC (9.000)


Aprovades les bases de les subvencions per a les associacions veïnals de barris i pedanies del municipi per a les despeses corrents, per un valor total de 15.500 euros


L’Ajuntament continua treballant per a donar amb la procedència de les filtracions d’aigua sorgides als soterranis de Josep Maria Buck amb l’avinguda de la Llibertat


La Junta de Govern Local ha autoritzat en la seua reunió d’aquest matí la celebració dels mercats ambulants ambulants setmanals dels Arenals del Sol, de la plaça de Barcelona i de la plaça de Madrid, que estaven suspesos per la pandèmia. A la pedania costanera, l’emplaçament serà l’habitual -amb horari de dimarts i divendres, de 18.00 a 23.00 hores- en poder implementar-se les mesures de la Conselleria de Sanitat per a evitar possibles contagis de la COVID-19. No és el cas del de la plaça de Barcelona, que es traslladarà al solar de l’antiga fàbrica de Jayton els dilluns i dissabtes, de 08.30 a 14.00 hores. Al no posseir el solar la capacitat per a acollir els 150 llocs que integren el mercat ambulant, hi haurà una rotació quinzenal d’aquests. El de la plaça de Madrid sí que podrà realitzar-se amb la totalitat dels seus llocs -els dilluns i dissabtes, de 08.30 a 14.00 hores-, però igualment canvia de localització, que serà entre els carrers Fontanar i Aristides Botella. Als tres mercats ambulants, cada paradeta ocuparà una parcel·la de 5×2 metres, i el distanciament entre aquestes serà de 2 metres, tal com recomana la Conselleria.

Polítiques Inclusives i Participació Ciutadana

D’altra banda, la Junta Local ha procedit a autoritzar la signatura de tres importants convenis de col·laboració amb entitats d’índole social del municipi. En concret, amb l’Associació de Discapacitats Psíquics Límits i Lleugers d’Elx (ADIPSI), que rebrà 3.000 euros per al seu programa d’estimulació mitjançant la pintura i les arts plàstiques; amb la Fundació Defora de la Comunitat Valenciana, que utilitzarà els 5.000 euros de subvenció a dotar d’autonomia personal els i les seues membres per a afavorir competències en la cerca d’ocupació; i amb l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Elx i Crevillent (AEMEC), a la qual es destinaran 9.000 euros -3.000 més que en l’exercici anterior-. “Aquests tres convenis de suport a les accions que desenvolupen aquestes associacions al llarg de l’any haurà de signar-los el regidor de l’àrea”, ha recordat Héctor Díez, portaveu de la Junta.

En l’apartat de Participació Ciutadana, s’ha donat llum verda a les bases de convocatòries de les ajudes econòmiques a associacions veïnals de barris i pedanies d’Elx per un valor total de 15.500 euros, i la quantitat individualitzada dels quals per entitat serà de 800 per associació amb la finalitat de donar suport al seu funcionament diari: tallers, cursos, despeses fixes com el lloguer, etc.

Filtracions d’aigua a Josep Maria Buck

Així mateix, el portaveu de la Junta ha informat sobre les filtracions d’aigua d’origen desconegut que s’estan produint als soterranis de les finques situades al bloc del carrer Josep Maria Buck amb l’avinguda de la Llibertat. Com ha explicat Díez, l’Ajuntament i l’empresa mixta Aigües d’Elx treballen sobre el terreny des que fa uns vint dies apareguera el líquid i, mitjançant anàlisi, ja s’ha descartat que aquest siga potable o de clavegueram; del reg o les fonts de l’avinguda; o de les séquies de Marchena, de la Major del Pantà o d’altres de Regs de Llevant.

Les últimes gestions, ha apuntat el portaveu, s’estan realitzant amb l’ADIF per a poder realitzar comprovacions i anàlisis a l’interior del túnel de Rodalia i descartar definitivament embassaments d’aigua dins d’aquest. Encara que Díez ha reconegut que la presència del líquid ha disminuït, ha assegurat que tant l’Ajuntament com Aigües continuen treballant, i escoltant el veïnat de la zona, per a descobrir la seua procedència.

Cultura i Esports

Finalment, el Consistori ha ratificat la seua col·laboració en la pròxima edició del Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx (FICIE) de la Fundació Caja Mediterráneo amb el premi al millor curtmetratge de ficció. Quant a Esports, s’ha aprovat la bonificació del 50% sobre el preu públic per l’ús d’instal·lacions esportives municipals a clubs per a la posada en marxa de campus esportius durant el present mes.