Mobilitat inverteix més de 238.000 euros per a millorar l’accessibilitat de les parades d’autobús de les avingudes de la Llibertat, del Ferrocarril i de la Universitat

Mobilitat inverteix més de 238.000 euros per a millorar l’accessibilitat de les parades d’autobús de les avingudes de la Llibertat, del Ferrocarril i de la Universitat

Els treballs, finançats amb fons EDUSI, i que començaran dilluns 3 d’agost, tenen una execució de quatre mesos i no comportaran talls de trànsit ni de voreres


L’objectiu, un transport públic més sostenible, eficient i competitiu, a més de fer-ho més còmode i atractiu per als usuaris


El Projecte de Millora d’Accessibilitat de les Parades d’Autobusos Urbans d’Elx, que va arrancar el 2018 amb un pressupost global d’1,1 milions d’euros finançats amb fons EDUSI, prossegueix amb els objectius d’augmentar la velocitat comercial del transport públic il·licità, reduir els costos del servei en fer-lo més eficient, facilitar als usuaris abordar els busos i guanyar en comoditat durant els temps d’espera.

En aquesta fase del Projecte, que ha presentat en roda de premsa la regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, s’invertiran 238.643 euros per a optimitzar 23 parades de l’eix avinguda de la Llibertat, del Ferrocarril i de la Universitat. L’actuació contempla eliminar, en alguns casos, les badies on els autobusos estacionen i ampliar la parada fins al carril, evitant així que hagen d’efectuar la maniobra d’entrada i eixida. En uns altres, es desplaçarà el mobiliari urbà perquè no interferisca en la pujada i baixada dels passatgers als vehicles. A més, s’aprofitarà l’ocasió per a instal·lar deu noves marquesines, panells informatius i superfície podotàctil.

Els treballs, a càrrec d’Aglomerados Sureste, començaran dilluns que ve 3 d’agost en el tram de la Ciutat Esportiva, amb un termini d’execució de quatre mesos. I no estan previstos talls al trànsit rodat ni de voreres. “Al final, el que pretenem amb aquesta mesura, és fer més còmode i competitiu el transport públic d’Elx i que cada vegada més persones opten diàriament per ell, en línia amb la mobilitat sostenible i l’estratègia Elx 2030 per la qual apostem”, ha finalitzat Díez.