Neteja presenta ‘Microkarma’, la campanya de sensibilització que recorda la importància de reciclar el plàstic

Neteja presenta ‘Microkarma’, la campanya de sensibilització que recorda la importància de reciclar el plàstic

“Els plàstics que no reciclem acaben en el medi ambient i en els animals que mengem, per la qual cosa tornen a nosaltres”, expressa l’edil d’àrea, Héctor Díez


En 2019 es reciclaren 2.700 tones d’envasos depositats en els 630 contenidors del municipi, un 70% més respecte a l’any 2017


El plàstic és com el karma. De no ser reciclat, torna a l’individu en forma de micropartícules. Aquesta és la premissa de la campanya ’Microkarma que pretén conscienciar sobre l’ús del contenidor groc i que ha sigut presentada aquest matí en roda de premsa, a l’Ajuntament il·licità, pel regidor de Neteja, Héctor Díez, i el gerent de la firma Cacauhete Comunicación, Eloy Licerán. L’acció comunicativa, que consta de tres vídeos que mostren en escenaris il·licitans com el plàstic sempre retorna a la persona, es difondrà en xarxes socials i televisions a partir de la setmana que ve.

“Els plàstics que no reciclem acaben en el medi ambient i en els animals que mengem, per la qual cosa en última instància tornen a nosaltres, al nostre organisme”, ha expressat el tinent d’alcalde, que ha afirmat que aquesta campanya se suma als esforços que el Consistori realitza, especialment des de 2017, per a fomentar el reciclatge de plàstic entre la ciutadania i que ja presenta grans resultats.

“En 2019 reciclem 2.700 tones d’envasos depositats en els 630 contenidors grocs distribuïts per tot el municipi, un 70% més respecte al 2017”, ha recordat l’edil, explicant que aquest increment es deu a l’augment de contenidors grocs “més pròxims i accessibles als domicilis il·licitans”, a la formació que va impartir Urbaser a uns 14.000 alumnes de Primària entre cinc i huit anys durant el curs acadèmic 2018/2019, i a l’obstinació posada per agents socials i mitjans a divulgar la importància del reciclatge, cosa que es tradueix en consumidors cada vegada més sensibilitzats i que aposten per productes amb la menor presència de plàstic possible.

“Les xifres de plàstic reciclat a Elx han pujat brutalment, especialment en el període estival”, ha conclòs Díez amb optimisme, perquè preveu que milloren gràcies al major nombre de contenidors grocs previstos en el nou contracte de neteja viària i recollida de residus, pròxim a la seua adjudicació.