Pas decisiu per a la construcció del nou centre comercial pels voltants de l’estadi Martínez Valero

Pas decisiu per a la construcció del nou centre comercial pels voltants de l’estadi Martínez Valero

El Ple Municipal aprova la modificació de l’estudi de detall de l’àrea de repartiment 78 del Pla General amb els vots favorables de PSOE i Compromís, l’abstenció del PP, Cs i l’edil  no adscrit i els vots en contra de VOX


“Aquest projecte és la prova que Elx és una ciutat atractiva per a la inversió, amb tots els beneficis que això comporta, des de la reactivació de l’activitat econòmica i la creació d’ocupació, fins a l’augment d’oferta d’oci i comercial”, indica Ana Arabid


L’Ajuntament d’Elx ha fet un pas més cap a la construcció del nou centre comercial i d’oci pels voltants de l’estadi Martínez Valero després de l’aprovació en el Ple Municipal de la modificació de l’estudi de detall de l’àrea de repartiment 78 del Pla General amb els vots favorables de PSOE i Compromís, l’abstenció del PP, Cs i l’edil no adscrit i els vots en contra de VOX.

Tal com ha assenyalat la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, “es tracta d’un pas necessari i decisiu per a la construcció d’un centre d’oci en la zona de l’estadi de futbol Martínez Valero, i que diversificarà l’oferta comercial i d’oci a la nostra ciutat. És la prova que Elx és una ciutat atractiva per a la inversió, amb tots els beneficis que això comporta, des de la reactivació de l’activitat econòmica, que tanta falta fa, i que tan necessària és per a la creació d’ocupació, fins a l’augment d’oferta d’oci i comercial que redundarà també en una distribució més equilibrada d’aquesta oferta”.

Dins de l’àrea d’Urbanisme, el Ple també ha aprovat hui, en aquest cas per unanimitat, el canvi d’ús de dues parcel·les situades en el barri de Sant Antoni que es realitza per a poder dur a terme la construcció d’un centre social al barri de Sant Antoni, en el marc de les actuacions arreplegades en l’Estratègia DUSI.

“Una actuació que suposarà una millora assistencial d’un barri vulnerable i que donarà servei a més a una zona d’expansió com Travaló. Aquesta actuació  millorarà la vida en el barri, un barri la transformació del qual és ja un procés palpable amb la construcció acabada de dos edificis, un tercer en construcció i un quart en projecte, tots ells en el marc de l’àrea de Renovació Urbana”, ha indicat Arabid.

Creació 15 places d’agents de Policia Local

El Ple ha aprovat per unanimitat la proposta d’acord per a la creació de 15 places d’agent per a la Policia Local.

Tal com ha explicat el regidor de Policia i de Recursos Humans, Ramón Abad, es tracta de la resolució d’un contenciós que van plantejar opositors a la Policia Local l’any 2008 en una convocatòria de 15 places de torn lliure.

“Des de l’Equip de Govern hem volgut aprofitar aquesta conjuntura per a ampliar la plantilla i així estar cada vegada més prop de la ràtio que recomana la FEMP de tindre 18 agents de Policia Local per cada 10.000 habitants”, ha destacat Abad ,qui ha afegit que “amb aquesta mesura estem més prop de l’objectiu que ens vam marcar a començament de legislatura d’acabar-la, el 2023, amb 400 agents (amb aquesta ampliació situem la plantilla en 396 agents)”.

Ajudes a la Palma Blanca

El Ple ha aprovat el projecte de modificació pressupostària Núm. 18, per import de 100.000 euros, que van destinats a la partida de nova creació “Ajudes al sector de la Palma Blanca”. Per a això, es minoren unes altres partides, com és el cas de combustible per al parc mòbil o despeses en festes patronals.

Xarxa d’Entitats Locals per al desenvolupament dels ODS

El Ple ha aprovat, amb els vots en contra de VOX, l’adhesió de l’Ajuntament d’Elx a la xarxa d’entitats locals per al desenvolupament dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) de l’agenda 2030.

Tal com ha recordat la regidora de Cooperació, Mariola Galiana, una estratègia d’aquestes dimensions s’assumeix des d’una perspectiva social, cultural, econòmica i mediambiental, que s’ha construït sobre cinc pilars fonamentals: planeta, persones, prosperitat, pau i aliances. Per a aconseguir la implementació de l’Agenda 2030 s’ha de treballar en la consecució dels 17 ODS traçant un pla estratègic i d’acció global per a aconseguir una societat més justa, lliure i igualitària, i així millorar de la vida de les persones i la sostenibilitat mediambiental.

Galiana ha assenyalat que “la incorporació del nostre ajuntament a aquesta xarxa suposarà el compromís d’adoptar les mesures necessàries per a la creació d’un Pla Estratègic Local d’implementació dels ODS de l’Agenda 2030”.