L’Ajuntament d’augmenta un 25% el suport econòmic a les associacions veïnals

L’Ajuntament d’augmenta un 25% el suport econòmic a les associacions veïnals

La regidora de Participació Ciutadana, Purificación Vives, ha signat un conveni de col·laboració amb la Federació d’Associacions de Veïns d’Elx per import de 15.000 euros, que serviran per a finançar tota l’activitat de foment de l’associacionisme veïnal que es realitza en els barris i les pedanies


L’Ajuntament d’Elx i la Federació d’Associacions de Veïns “Dama d’Elx” han aconseguit un acord per a la cobertura econòmica a totes les activitats que des d’aquesta federació veïnal s’estan realitzant en matèria de foment de l’associacionisme i la participació dels veïns en els assumptes públics. L’edil de Participació Ciutadana, Purificación Vives, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns “Dama d’Elx”, Bernardo Sánchez, han signat un conveni per import de 15.000 euros, la qual cosa suposa un augment de 3.000 euros en relació a l’acord de l’any passat.

Després de l’acte de la signatura, la regidora Purificación Vives va assegurar que “la tasca que s’està fent amb les diferents associacions de veïns any rere any està donant els seus fruits”.

Per la seua part, el president de la Federació, Bernardo Sánchez, va assegurar que la pandèmia està mediatitzant tota l’activitat que fins ara s’ha pogut fer, però que s’adaptaran, en la mesura que siga possible, a la nova situació. Segons Sánchez, “volem continuar prestant assessorament tècnic, econòmic i de funcionament a tots els col·lectius veïnals, i mantindrem l’Escola Veïnal, aquesta vegada amb un caire més en línia, més de teleinformació”. Sánchez va confirmar que tornaran a organitzar el dia de la convivència veïnal, encara que introduiran els canvis necessaris per a garantir les mesures de seguretat que evite riscos de contagi.

El conveni signat inclou suport econòmic a tasques com ara serveis d’informació i assessorament als veïns, actes i jornades de convivència, formació en gestió associativa i en participació ciutadana, i campanyes de sensibilització i conscienciació sobre problemàtiques específiques dels barris, entre unes altres activitats.