L’Ajuntament d’Elx i l’Associació de Comerciants i Mercats sortegen 200 abonaments d’autobús i deu bicicletes

L’Ajuntament d’Elx i l’Associació de Comerciants i Mercats sortegen 200 abonaments d’autobús i deu bicicletes

La regidora Esther Díez destaca que “la nostra intenció amb aquesta campanya és fomentar el consum, així com la mobilitat sostenible tant al nucli urbà com a les pedanies”


Amb motiu de la Setmana de la Mobilitat, que arranca hui dimecres, 16 de setembre, fins al dia 22, sota el lema de la Comissió Europea “Emissions 0”, les Regidories de Comerç i Mobilitat de l’Ajuntament d’Elx han posat en marxa una campanya en col·laboració amb les Associacions de Comerciants i Mercats de la ciutat, que consisteix en un sorteig a través del repartiment de cupons de rasques en efectuar compres superiors a cinc euros als comerços locals. Entre els establiments es repartiran uns 15.000 cupons rasca i els premis consistiran en 200 abonaments d’autobús urbà i deu bicicletes.

“En tractar-se d’un any atípic, marcat per la pandèmia de la Covid-19, hem suspés activitats que es realitzaven en edicions passades, no obstant això, la nostra intenció amb aquesta campanya és fomentar el consum, així com la mobilitat sostenible tant al nucli urbà com a les pedanies”, ha assenyalat la regidora de Mobilitat, Esther Díez, acompanyada de l’edil de Comerç, Felip Sànchez, en la presentació d’aquesta iniciativa.

Per part seua, Sànchez ha trasllat el missatge que per a comprar no fa falta el cotxe i ha destacat que el transport públic és un dels grans valors per al comerç. Així mateix, l’edil ha explicat que “les persones agraciades hauran de recollir els abonaments al bescanviador, i per a les bicicletes posarem a la disposició de la ciutadania un telèfon per a indicar-los com recollir-les”.

El regidor de Comerç, Felip Sànchez, explica que “les persones agraciades hauran de recollir els abonaments al bescanviador, i per a les bicicletes posarem a la disposició de la ciutadania un telèfon per a indicar-los com recollir-les”

A més d’aquesta campanya, en el marc de la setmana de mobilitat, Díez ha destacat que el pròxim 22 de setembre, també “Dia sense cotxes”, tindrà lloc el “Parking Day”, que enguany tindrà més envergadura que en anys anteriors a diferents carrers del municipi com l’avinguda de Novelda o la d’Alacant. L’edil ha recordat que aquesta activitat busca transformar places d’aparcament en jardins efímers durant un dia i ens ajuda a traslladar a la ciutadania les alternatives amb les quals compta la via pública quan deixa d’utilitzar-se exclusivament pels vehicles a motor.

En la presentació de les activitats també han estat presents representants de les associacions de comerciants del Sector V, del Centre i d’Altabix que han agraït el suport del consistori per a impulsar el xicotet comerç i sensibilitzar sobre una ciutat més sostenible.