L’Equip de Govern amplia a tot 2021 la suspensió de la taxa de taules i cadires per a fer costat a l’hostaleria

L’Equip de Govern amplia a tot 2021 la suspensió de la taxa de taules i cadires per a fer costat a l’hostaleria

Els regidors de Promoció Econòmica, Comerç, Obertures i Hisenda es reuneixen amb el sector per a traslladar-li el seu suport en campanyes de dinamització i mesures fiscals, a més de la seua col·laboració per a resoldre en la Conselleria els problemes d’horaris


L’Equip de Govern suspendrà la taxa de taules i cadires per a l’any 2021. Ho ha anunciat en el transcurs del Ple celebrat aquest dilluns arran d’una moció del PP en la qual proposava una sèrie de mesures per a ajudar al sector de l’hostaleria i oci nocturn.

La moció no ha tirat avant pels vots en contra de PSOE i Compromis després que els populars s’hagen negat a acceptar una esmena socialista en la qual es demanava l’eliminació d’algunes mesures per considerar que són inviables.

L’Equip de Govern ha explicat que l’exempció de la taxa de fems que proposava el PP és il·legal en anar en contra de la normativa, ja que és una Servei de Recepció Obligatòria i existeixen sentències del Tribunal Suprem que avalen la negativa a l’exempció.

Rebutjada en el ple una moció del PP de suport a l’hostaleria que proposava una exempció de la taxa de fems que va en contra de la normativa i una modificació d’horaris, competència de la Generalitat

A més, l’Equip de Govern ha explicat que la modificació d’horaris que proposava el PP en la seua moció no és competència municipal sinó de la Generalitat Valenciana. El PP s’ha negat a acceptar l’esmena que proposava l’eliminació dels esmentats punts.

Des de l’Equip de Govern han explicat que els regidors de Promoció Econòmica, Comerç, Obertures i Hisenda s’han reunit amb el sector de l’hostaleria per a traslladar-los el seu suport en campanyes de dinamització comercial, mesures fiscals i la col·laboració per a traslladar a Conselleria el problema d’horaris dels establiments.

A aquestes iniciatives se suma l’eliminació durant tot 2021 de la taxa de taules i cadires, alguna cosa que sí que és competència de l’Ajuntament.