Ximo Puig rep en audiència l’alcalde d’Elx per a impulsar projectes sanitaris i de reactivació econòmica

Ximo Puig rep en audiència l’alcalde d’Elx per a impulsar projectes sanitaris i de reactivació econòmica

La trobada ha tingut lloc en la seu del Palau de la Generalitat on el president i l’alcalde il·licità han acordat fer un seguiment exhaustiu de la situació sanitària a Elx i accelerar l’adjudicació del projecte d’ampliació de l’Hospital General


El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha rebut aquest dimarts, 22 de setembre, a València, l’alcalde d’Elx, Carlos González, amb l’objectiu d’agilitar la posada en marxa de projectes importants per a la reactivació econòmica de la ciutat. La trobada ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat on tots dos mandataris van parlar en primer lloc sobre la situació sanitària a Elx derivada de la pandèmia de la COVID-19, i sobre la necessitat d’incidir en la responsabilitat individual i col·lectiva de la ciutadania per a frenar l’expansió del virus, així com en el fet de realitzar un seguiment exhaustiu de la propagació.

Van abordar posteriorment temes relacionats amb la reactivació econòmica per a fer front a la crisi, posant sobre la taula projectes d’especial importància en el camp sanitari i industrial. En aquest sentit, el president ha traslladat a l’alcalde la imminent adjudicació del nou bloc quirúrgic de l’Hospital General Universitari d’Elx, les obres del qual començaran en el present quadrimestre.

L’alcalde va demanar al president impulsar la creació del Centre de Disseny i Moda per al Calçat a l’antiga seu de Correus

En el camp de les infraestructures per a la revitalització de la indústria, l’alcalde va posar especial èmfasi en la necessitat que la ciutat en general, i el sector del calçat i dels components en particular, té a agilitar el projecte de creació del Centre de Disseny i Moda del Calçat a les instal·lacions de l’antiga seu de Correus d’Elx. Sobre aquest assumpte, el president i l’alcalde van acordar avançar en la concreció d’aquest projecte vital per al rellançament del sector industrial. El sector de la indústria considera d’especial interés l’aposta per les noves tecnologies per a guanyar en competitivitat i remuntar la crisi de la mà del disseny, la qualitat, la moda i el valor afegit.

D’altra banda, el president de la Generalitat ha assumit el compromís de portar a terme abans de final del present any, la signatura del protocol entre totes dues institucions que possibilitarà la compensació a l’Ajuntament d’Elx per la inversió realitzada en l’adquisició dels terrenys on se situa la Universitat Miguel Hernández d’Elx, que l’alcalde alcalde estima en una quantia de més de 42 milions d’euros.