El Centre de Congressos acull un debat sobre el drama dels refugiats en temps de coronavirus

El Centre de Congressos acull un debat sobre el drama dels refugiats en temps de coronavirus

La directora de Cooperació Internacional al Desenvolupament del Consell, Xelo Angulo, destaca el treball del municipi il·licità en la matèria i la seua implicació en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de l’ONU


El drama dels refugiats ha reunit en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx diferents autoritats i responsables de tota la Comunitat en matèria de Cooperació en el marc de la taula redona ‘Frontera Mediterrani: Els Drets Humans a la Deriva’.

La directora de Cooperació Internacional al Desenvolupament del Consell, Xelo Angulo; i l’edil de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx, Mariola Galiana, han participat en el col·loqui juntament amb el president de l’ONG ProemAid, José Antonio Reina; el fotoperiodista Jesús Blasco d’Avellaneda; la regidora d’Immigració del consistori alacantí, María Conejero; i el diputat de Residents Internacionals, Juan de Dios Navarro. El periodista il·licità Emilio J. Salazar ha moderat una sessió que ha estat centrada en com articular actuacions d’ajuda als migrants en mig de la pandèmia.

La cita, en la qual també s’inclou una exposició fotogràfica del reporter Jesús Blasco d’Avellaneda, ha congregat en les instal·lacions congressuals diferents autoritats polítiques i d’ONGD de tota la Comunitat Valenciana

“Les institucions hem de posar sobre la taula les estratègies per a millorar l’existència de les persones desplaçades que necessiten una vida millor accedint al nostre territori”, ha manifestat Angulo, que ha lloat el treball del municipi il·licità. “Elx és una ciutat molt implicada en els ODS de l’Agenda 2030 de l’ONU, impulsant línies d’actuació en cooperació i erigint-se com un referent valencià”. A més, ha avançat que la Generalitat “continuarà treballant pels migrants” i manté “el compromís pressupostari amb les ONGD, que són els qui estan sobre el terreny i poden auxiliar amb les seues capacitats”.

L’edil del Cooperació al Desenvolupament del consistori il·licità, Mariola Galiana, afirma que “l’Ajuntament d’Elx està en línia amb l’aposta de la Generalitat pels països empobrits i per la problemàtica dels que fugen de conflictes armats i de la fam

Per part seua, Galiana ha agraït a Angulo la seua presència a la ciutat i a les entitats i administracions participants en l’esdeveniment, afirmant que “l’Ajuntament d’Elx està en línia amb l’aposta de la Generalitat pels països empobrits i per la problemàtica dels que fugen de conflictes armats i de la fam”.

‘Frontera Mediterrani: Els Drets Humans a la Deriva’ és un projecte de ProemAid i Solidaritat Internacional del País Valencià en el qual s’inclou l’exposició fotogràfica ‘Frontera Sud Melilla’, una obra de Blasco exposada en la mateixa seu congressual per a l’ocasió. Angulo i Galiana han assistit a la inauguració de la mostra i han atés a les explicacions del fotoperiodista de Melilla.