La Regidoria de Mobilitat realitzarà millores de seguretat viària als carrers Àngel i Lepanto

La Regidoria de Mobilitat realitzarà millores de seguretat viària als carrers Àngel i Lepanto

La regidora de Mobilitat Sostenible, Esther Díez, ha explicat que “en els pròxims dies es durà a terme una obra de millora en matèria de trànsit al carrer Àngel; l’objectiu és millorar la seguretat viària, especialment de les i dels vianants, i disminuir la velocitat dels vehicles”.

“L’actuació consisteix en recrecer les voreres en dos dels encreuaments del carrer, amb Sant Jordi i amb Nou de Sant Antoni, de manera que els i les vianants tinguen major visibilitat en creuar i, a més, l’encreuament amb el carrer Nou de Sant Antoni es recularà abans de l’arribada a aquest per a evitar perills amb els vehicles que s’incorporen des d’aquesta via”, ha destacat.

La regidora de Mobilitat ha apuntat també que es millorarà el radi de gir en la incorporació al carrer Àngel des de Juan Ramón Jiménez i s’adequarà l’eixida dels dos carrils de circulació cap al carrer Curtidors amb l’habilitació d’un pas accessible en la illeta del carrer Filet de Fora.

“Al mateix temps es repintaran els passos de vianants amb pintures antilliscants i es millorarà la senyalització vertical amb nous panells indicatius de la velocitat màxima, fixada en 30 per hora, i amb senyals reflectors que indiquen l’existència de passos de vianants”, ha destacat.

Les obres han sigut adjudicades a l’empresa Miracer per un import de 39.063,09 euros, IVA inclòs. Tenen un termini d’execució d’un mes.

Esther Díez ha recordat que “més enllà d’aquesta actuació, estem treballant en la posada en marxa del procés de restricció de trànsit pel pont de Canalejas i pel pont de Santa Teresa amb l’objectiu de suprimir tot el trànsit de pas d’uns barris a uns altres de la ciutat que en aquests moments continua usant, de manera inadequada, els carrers del centre a aquest efecte”.

“En breu informarem la ciutadania dels tràmits que ha de dur a terme per a poder autoritzar el pas dels seus vehicles en cas de ser veïns o comerciants de l’entorn, així com empreses que treballen en la zona, perquè cal recordar que en el cas de les persones que estacionen el seu vehicle en aparcaments públic, l’autorització és automàtica” ha informat la regidora de Mobilitat Sostenible.

Carrer Lepanto

Per part seua, Esther Díez ha explicat també que “el dimarts 13 es durà a terme una actuació al carrer Lepanto per a garantir el gir de l’autobús per aquesta via per a poder incorporar-se a la parada del carrer Doctor Caro”.

“L’actuació consisteix a eliminar les primeres cinc places d’aparcament de la banda esquerra del carrer i retallar una part de la vorera per a permetre que l’autobús puga realitzar aquest gir”, ha indicat.

La regidora de Mobilitat ha afirmat que “d’aquesta manera, les línies H i J que han alterat el seu itinerari per la conversió en zona de vianants de la Corredora, poden fer parada en aquest bescanviador central i escurçar el seu recorregut”.

Per a Esther Díez, “es tracta de dues actuacions que busquen millorar la mobilitat en tots dos carrers com a conseqüència de la reordenació del trànsit en el Pla Centre i que se sumen a la transformació que s’està duent a terme en tot el centre en matèria de mobilitat per a vianants i mobilitat sostenible”.