L’Ajuntament d’Elx dona suport a la reivindicació de majors inversions i garanties d’una bona gestió en la salut mental

L’Ajuntament d’Elx dona suport a la reivindicació de majors inversions i garanties d’una bona gestió en la salut mental

El Saló de Plens ha acollit la lectura del manifest del Dia Mundial de la Salut Mental a la qual han assistit el regidor de Drets Socials, Mariano Valera; la regidora d’Educació, María José Martínez, en representació de l’alcalde; responsables d’ASFEME i portaveus dels grups polítics amb representació a l’Ajuntament


L’Ajuntament d’Elx dona suport a la reivindicació de majors inversions i garanties d’una bona gestió en la salut mental, segons han expressat membres de l’Equip de Govern durant un acte que s’ha dut a terme aquest matí al Saló de Plens per a commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental que se celebrarà aquest dissabte.

Durant la celebració de l’acte s’ha llegit un manifest amb el títol “Salut mental i benestar, una prioritat global”. A aquest lectura, han assistit el regidor de Drets Socials, Mariano Valera; la regidora d’Educació, María José Martínez, en representació de l’alcalde; responsables d’ASFEME (Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental d’Elx, Crevillent, Santa Pola i Illa de Tabarca) i portaveus dels grups polítics amb representació municipal.

Martínez ha assegurat que “l’Ajuntament d’Elx vol deixar constància del seu compromís per a donar suport a l’accés a les prestacions de salut mental de manera global, gratuïta i universal”. L’edil ha afegit a més que “considerem imprescindible a l’associació ASFEME per a fer realitat una societat més justa i solidària amb totes les persones”.

Per part seua, Valera ha volgut destacar que “és un acte molt important per la visibilitat que sempre ha de tindre la salut mental perquè és fonamental per a tots en la nostra societat”.

A l’acte també han acudit la presidenta d’ASFEME, María José Gisbert qui ha realitzat la lectura del manifest, i la directora de l’associació, Noelia Aznar.

“Revindicamos una major inversió en salut mental, tant en l’àmbit sanitari com educatiu i laboral. També demandem la posada en marxa de mesures necessàries per a garantir una adequada atenció a la salut mental de les persones més vulnerables i fomentar un model d’atenció comunitària amb professionals de diferents disciplines i basats en el diàleg en un entorn domiciliari”, diu el manifest que ha llegit la presidenta.