L’Ajuntament d’Elx ofereix de manera temporal el Francesc Cantó per a atendre persones amb diversitat funcional

L’Ajuntament d’Elx ofereix de manera temporal el Francesc Cantó per a atendre persones amb diversitat funcional

La Junta de Govern Local acorda la cessió de la sala multiusos a l’Institut Valencià d’Atenció Sociosanitària per a poder utilitzar-lo durant sis mesos de huit del matí a tres de la vesprada


L’Ajuntament d’Elx ha aprovat la cessió de manera temporal de la sala multiusos del Centre Social Municipal Francesc Cantó a l’Institut Valencià d’Atenció Soci-Sanitària (IVASS) per a atendre les necessitats de les persones amb diversitat funcional. “Durant sis mesos de huit del matí a tres de la vesprada es prestarà aquest servei en el Francesc Cantó, ha informat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, qui ha destacat que “la cessió s’engloba dins de les mesures encaminades a promoure l’ús dins de la nova normalitat i afavorir així que l’IVASS puga utilitzar aquesta sala per a garantir unes millors condicions als seus pacients.

L’Ajuntament dotarà amb 15.000 euros AFAE

En l’àrea de l’Igualtat, Drets Socials, i Polítiques Inclusives, la Junta de Govern Local ha subscrit un conveni de col·laboració de 15.000 euros amb l’Associació de Familiars de Persones amb Alzheimer d’Elx (AFAE) per a donar suport al desenvolupament d’un programa de prevenció i estimulació de persones afectades per aquesta malaltia i per altres demències neurodegeneratives. Les activitats consistiran en l’ús de teràpies no farmacològiques com a tallers de cuina, teatre i cinema, entre altres.

En la Junta de Govern Local també s’ha aprovat hui un conveni amb la Federació Espanyola de Rugbi per a la celebració de dos partits internacionals de la selecció femenina. “Aquest conveni suposa la cessió de les instal·lacions del camp José Díez Iborra de la Ciutat Esportiva perquè puguen ser utilitzats per la Federació”, ha explicat Díez, qui ha assenyalat que “també es dotarà l’equip de 5.500 euros per a les despeses derivades dels dos partits de categoria internacional, un contra Rússia el 24 d’octubre a les 14 hores i l’altre contra Holanda el pròxim 31 d’octubre a les 14 hores”.

Termini d’inscripció en el Certamen de Joves Cantautors

D’altra banda, la Junta de Govern ha decidit ampliar fins al 2 de novembre el termini d’inscripció per a poder participar en el XXII Certamen Nacional de Joves Cantautors 2020. “A tenor de la situació de la pandèmia i la crisi generada considerem oportuna aquesta decisió per a donar la possibilitat al fet que la ciutadania puga tindre més temps per a participar”, ha destacat el portaveu municipal.

L’Equip de Govern aprova un conveni de col·laboració amb AFAE, dotat de 15.000 euros, i un altre amb la Federació Espanyola de Rugbi per a poder dur a terme la celebració de dos partits internacionals en el Díez Iborra
Educació

La Junta de Govern Local ha decidit formalitzar la designació de l’institut núm. 11 com a “Periodista Vicente Verdú” en resposta a la reivindicació per part de les associacions de periodistes locals i en reconeixement a l’escriptor, poeta i periodista il·licità Vicente Verdú i des de fa uns mesos nomenat Fill Predilecte de la ciutat.

Segons ha assenyalat el portaveu “aquest institut, situat en la zona del Pla Nou, va ser un revulsiu per a la ciutat i possibilitarà que en altres centres educatius s’eliminen els barracons i s’organitzen millor els centres de secundària”.

Obres al carrer Verge del Cap

La Junta de Govern ha aprovat la modificació del projecte de renovació del carrer Verge del Cap perquè les obres puguen continuar amb total normalitat. Així ho ha assenyalat Díez, qui ha recordat que “el contracte va ser adjudicat fa diversos mesos i en l’actualitat s’està executant l’obra i es van detectar imprevistos no contemplats en el projecte relacionats amb el soterrament de línies d’alta tensió i detalls vinculats a les voreres i canalitzacions de l’enllumenat públic”.

El portaveu ha explicat que aquests imprevistos suposen un valor de 32.162 euros addicionals a l’adjudicació que es va realitzar en el seu moment, un 12% més. No obstant això Díez ha explicat que entra dins del 15% que estableix la llei i, per tant, es pot justificar davant qualsevol imprevist en l’obra i permet continuar amb els treballs.