L’Ajuntament d’Elx podarà els horts i millorarà el caminal de la Ruta del Palmerar històric

L’Ajuntament d’Elx podarà els horts i millorarà el caminal de la Ruta del Palmerar històric

El portaveu municipal, Héctor Díez, destaca la importància que tè per a l’Equip de Govern el Patrimoni de la Humanitat pese a quedar com a primera suplent de les ajudes del Ministeri de Cultura, fruit de la falta de consignació pressupostària


L’Equip de Govern ha adjudicat aquest matí la poda dels horts i la millora de tot el caminal de la Ruta del Palmerar històric que parteix des del Centre de Salut del Raval fins al col·legi El Palmerar. Així ho ha anunciat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, que ha destacat la importància que té per a l’Equip de Govern el Patrimoni de la Humanitat malgrat quedar com a primera suplent de les ajudes del Ministeri de Cultura, fruit de la falta de consignació pressupostària. Díez ha assegurat que es realitzaran labors de conservació independentment que la ciutat no reba l’ajuda i ha recordat que els horts que conformen aquesta ruta són Hort del Sol, Hort de Pontos, Hort de Rogeta i l’Hort de Baix.

En el cas que algun municipi renunciara a les ajudes, Elx percebria 90.980 euros valorats per a la conservació del Palmerar

Segons ha destacat Díez des de Cultura es valora que l’actuació que l’Ajuntament pretén realitzar en la ruta del Palmerar és mereixedora de 90.988. Una quantia que la ciutat rebria en el cas que algun Consistori, dels 70 municipis que s’han presentat, renunciara a les ajudes autonòmiques. “Aquest fet posa de manifest que 470.000 per a abordar el suport de conservació dels béns de Patrimoni de la Humanitat en l’Estat és insuficient”, ha assenyalat Díez.

El projecte presentat pel consistori ha sigut el segon amb més import econòmic concedit. Díez ha destacat l’escàs import de les ajudes concedides a altres ciutats com la de Cabrales per 3.000 euros, a Tarragona per 10.000 euros i a Toledo se li atorgarà 38.000 euros.