L’Ajuntament rep una subvenció de 2,5 milions d’euros per a la contractació de personal per a lluitar contra la Covid-19

L’Ajuntament rep una subvenció de 2,5 milions d’euros per a la contractació de personal per a lluitar contra la Covid-19

El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, destaca que Elx ha rebut la major quantitat de la Comunitat Valenciana, la qual cosa permetrà la contractació de 150 persones


El regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, ha anunciat que l’Ajuntament d’Elx ha rebut 2.451.016 euros de la Generalitat Valenciana per a la contractació de personal amb la finalitat de reforçar la lluita contra la Covid-19.

Tal com ha destacat Molina “Elx ha sigut el municipi de la Comunitat Valenciana que major aportació de la Generalitat ha rebut. Es tracta de quasi 2,5 milions d’euros que permetran la contractació de 150 persones a temps complet durant sis mesos”.

El regidor ha destacat que per a presentar-se a aquest programa, denominat “Elx lliure de Covid” és imprescindible estar apuntat en el Labora, en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

Les persones a contractar desenvoluparan alguna de les següents funcions: suport a l’assistència social; suport en centres educatius, guarderies i altres centres de formació; suport a la verificació del compliment de les mesures preventives; labors d’informació; suport en activitats culturals, recreatives, turístiques i esportives; desinfecció d’espais públics i suport en l’ús de sistemes telemàtics.

Les persones sol·licitants han d’estar inscrites en el Labora i entre els perfils es busquen professionals per a dur a terme labors de desinfecció o d’assistència social, entre altres

L’Ajuntament es farà càrrec del material EPI que siga necessari, així com útils i productes desinfectants.

Per a implementar i desenvolupar el programa, l’Ajuntament estarà en constant contacte amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències (AVSRE), a la que s’informarà setmanalment de les actuacions dutes a terme. Les persones seleccionades rebran formació a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE).

Tal com ha explicat el regidor, “amb aquesta iniciativa es compleixen dos objectius: promocionar l’ocupació en el nostre municipi i millorar les condicions de seguretat i d’higiene a instal·lacions educatives, culturals, esportives, etc. com a mitjà per a reduir la cadena de contagis”.

Molina ha recordat que qualsevol persona interessada ha d’inscriure’s com a demandant d’ocupació en les oficines d’Espai Labora per a poder ser seleccionada.