L’Alcalde d’Elx destaca l’emotivitat i l’expressió de gratitud viscuda en l’acte de record a les víctimes de la COVID

L’Alcalde d’Elx destaca l’emotivitat i l’expressió de gratitud viscuda en l’acte de record a les víctimes de la COVID

L’acte ha tingut lloc a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, i ha sigut organitzat per la Generalitat Valenciana amb la presència de persones afectades i familiars de qui ha perdut la vida a causa del virus


El record a les víctimes de la COVID-19 ha ocupat hui les ments i els cors de totes les persones assistents a l’acte d’homenatge celebrat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

L’acte solemne ha estat presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha comptat amb la presència de persones afectades i familiars de qui ha perdut la vida a causa de la pandèmia, procedents de les 33 comarques valencianes. També han assistit alcaldes i alcaldesses de les localitats d’aquests territoris i les principals autoritats de la Comunitat.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, va destacar que “és un acte emotiu i necessari de record, d’afecte i de reconeixement a tantes persones que han patit de l’una o l’altra forma la pandèmia”. Va dir a més que l’acte “ha servit per a expressar la gratitud a tots els homes i dones que han sigut vitals en els moments més durs, i, alhora, un acte per a reforçar-nos en la convicció de la necessitat de ser extremadament responsables amb la nostra conducta individual, perquè puguem eixir airosos, individual i col·lectivament, d’aquesta batalla contra el virus que estem afrontant en aquesta segona ona”.

L’alcalde il·licità ha estat acompanyat en l’acte per Rosana García Pérez, familiar d’una de les víctimes il·licitanes d’aquesta pandèmia.

El monument de record a les víctimes inaugurat hui inclou terra de totes les comarques valencianes, entre les quals es troba una mostra del jaciment de l’Alcúdia on va ser trobada la Dama d’Elx

Durant l’acte, es va inaugurar un monument d’homenatge a les víctimes que immortalitza el record a totes les persones que ja no estan amb nosaltres. Es tracta de l’escultura “En rècord de la terra”, creada per l’artista Rosana Antolí (Alcoi, 1981) amb la col·laboració de l’IVAM. Per a per a habilitar els fonaments d’aquesta escultura, el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat ha recollit terra d’enclavaments emblemàtics de totes les comarques de la Comunitat Valenciana. En el cas de la comarca del Baix Vinalopó, s’ha incorporat terra del jaciment de l’Alcúdia on va ser trobada la Dama d’Elx.