Mobilitat inicia les obres de nous carrils d’autobusos per a millorar l’agilitat de les línies i l’accessibilitat de les persones usuàries

Mobilitat inicia les obres de nous carrils d’autobusos per a millorar l’agilitat de les línies i l’accessibilitat de les persones usuàries

L’actuació, que compta amb un període d’execució de dos mesos i una inversió de 57.000 euros, es durà a terme a dos trams del barri de les Portes Encarnades i a l’avinguda de la Universitat


La regidoria de Mobilitat ha posat en marxa les obres de diferents carrils d’autobusos a la ciutat per a fomentar l’ús del transport públic i disminuir els desplaçaments en vehicle privat. Així ho ha anunciat aquest matí la regidora de l’àrea, Esther Díez, que ha destacat que “concretament els treballs que són finançats amb el 50% dels fons provinents de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i l’altra meitat amb els fons Edusi, es duran a terme a dues illes del carrer Eduardo Fernández García del barri de les Portes Encarnades i un altrean l’avinguda d’Alacant amb un període d’execució de dos mesos.

La primera actuació s’efectuarà en dos trams. Un situat entre l’avinguda de Dolores i el carrer Jerónimo Antón “on aquest carril ens permetrà guanyar en agilitat per a les línies d’autobús B i K2, que discorren en aquesta zona, amb un servei que farà que el transport públic passe cada quatre minuts per aquesta via”, ha explicat l’edil, que ha destacat que l’altre tram, on també es treballarà, es troba entre el carrer Víctor Niñoles i la de Radio Elx. “En aquesta via s’elimina l’aparcament de l’esquerra i es creen dos carrils de circulació d’eixida d’incorporació a la rotonda que permetran un millor flux de la circulació”, ha destacat Díez.

La regidora de l’àrea, Esther Díez, assenyala que un altre dels treballs s’efectuarà en la parada 263 del carrer José Luis Navarro Campello per a millorar el servei i un major aprofitament de l’espai

La segona actuació s’executarà a l’avinguda de la Universitat entre els carrers Vicent Andrés Estelles i avinguda Sucre. Segons ha assenyalat la regidora “una de les dues vies passa a ser un carril d’autobusos fins a uns metres abans d’arribar a la rotonda”. A més, s’instal·larà una marquesina en la parada i un panell informatiu dels temps d’arribada.

També s’actuarà en la parada 263 del carrer José Luis Navarro Campello. Es millora amb una plataforma i es busca modificar aquesta parada per a guanyar en comoditat i accessibilitat per les persones usuàries. Segons ha assenyalat la regidora “amb aquesta actuació la idea és millorar el servei de les línies i un major aprofitament de l’espai amb l’objectiu d’aconseguir un transport més segur i sostenible”.

“La nostra voluntat és per a a la fi d’any continuar fent un projecte de carril d’autobús al carrer Porta d’Alacant fins al tram que conflueix amb la Corredora i Joan Carles I per a donar continuïtat al carrer Verge del Cap”, ha conclòs la regidora.