Retirat del Centre Hernandià un eixam d’abelles de grans dimensions

Retirat del Centre Hernandià un eixam d’abelles de grans dimensions

Els insectes havien construït diverses bresques de més d’un metre en un buit interior del mur de l’edifici


La Regidoria de Cultura va retirar ahir a la vesprada un eixam de grans dimensions de la terrassa interna del Centre Hernandià. Les abelles havien construït diverses bresques de més d’un metre a l’interior d’un mur de l’edifici, i, per a fer-lo, havien aprofitat un buit en la junta de dilatació de la paret confrontant amb la biblioteca de Sant Josep.

La zona se segellarà per a evitar que les abelles tornen a reproduir-se

Per a procedir a la seua retirada, va ser necessària l’actuació d’una empresa de serveis que va efectuar un forat en la façana, mitjançant el qual poder accedir a la ubicació de l’eixam. Cal recordar que les abelles estan en perill d’extinció, per la qual cosa van ser retirades per un apicultor expert que va localitzar i va traslladar la reina amb l’objectiu de reubicar a la resta en un emplaçament més adequat. Per a això es va emprar una tècnica d’aspiració amb la qual retirar, també, diversos quilos de cera i mel que els insectes havien produït.

Es preveu que en els pròxims dies finalitze el procés amb el segellament de la cavitat per a evitar que tornen a introduir-se en la paret.