Aigües d’Elx rep l’autorització de la Conselleria de Cultura per a continuar amb les obres al carrer Uberna

Aigües d’Elx rep l’autorització de la Conselleria de Cultura per a continuar amb les obres al carrer Uberna

Les restes trobades seran protegides amb geotèxtil i llast una vegada finalitzat l’informe arqueològic


 

L’empresa mixta Aigües d’Elx ja disposa de l’autorització de la Conselleria de Cultura per a continuar amb els treballs de millora de la xarxa de clavegueram i aigua potable al carrer Uberna. A aquesta actuació seguirà la creació d’una plataforma única en aquest carrer per part de la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Una vegada finalitzat el procediment i documentat l’informe arqueològic de l’actuació al carrer Uberna, es cobriran i protegiran les restes trobades amb geotèxtil i llast per a poder prosseguir amb els treballs previstos.

El divendres s’obrirà el carrer Uberna al trànsit per a donar servei al veïnat del carrer Fatxo, la direcció del qual es canviarà a partir d’aquest dia. D’aquesta manera, el veïnat podrà accedir als seus aparcaments mentre es realitzen els sondatges arqueològics en aquest punt en el qual es troben restes de la muralla d’Elx, situada al baix de l’edifici que fa cantonada amb els carrers Fatxo i Diagonal Transpalau.

L’inspector d’Arqueologia del Servei Territorial de Cultura de la Generalitat, José Luis Simón, en una visita recent a les obres del carrer Fatxo va plantejar que s’ampliaren els sondatges arqueològics per a determinar la naturalesa de les troballes i conéixer si es tracta d’un mur o una torre pertanyents a aquesta muralla.