El Govern aprova l’Estudi Informatiu de la connexió ferroviària de la nova estació de l’AVE amb el centre d’Elx

El Govern aprova l’Estudi Informatiu de la connexió ferroviària de la nova estació de l’AVE amb el centre d’Elx

Amb aquesta nova connexió ferroviària, es potencia la intermodalitat en definir una estació conjunta d’AVE-Rodalia a Elx, la qual cosa millora l’oferta de transport


El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha aprovat l’expedient d’informació pública i audiència i definitivament l’“Estudi Informatiu Xarxa Arterial Ferroviària d’Elx: variant de connexió de la nova estació d’alta velocitat amb el centre urbà”, seleccionant com a alternativa a desenvolupar en els futurs projectes constructius la denominada Alternativa 1.

L’estudi defineix una nova connexió ferroviària entre l’eixida del túnel ferroviari existent a Elx, en el costat Múrcia, i la línia d’alta velocitat Elx – Múrcia, a l’altura de la nova estació de l’AVE a Elx. D’aquesta manera, es millora la intermodalitat mitjançant la implantació d’una estació conjunta d’AVE i Rodalia a Elx, connectada amb el nucli urbà.

A més, els serveis de Rodalia aprofitaran una major longitud del traçat de la nova línia d’alta velocitat, la qual cosa permetrà reduir els temps de recorregut i millorar l’oferta de transport.

La variant té una longitud de quasi 4 km de via doble electrificada, i un pressupost estimat d’uns 32 milions d’euros.

L’alcalde il·licità, Carlos González, afirma que amb aquesta iniciativa “Elx modernitza les seues infraestructures ferroviàries, guanya competitivitat i millora la seua connexió amb l’entorn”

L’alcalde d’Elx, Carlos González, considera aquesta connexió de gran importància per a la millora del transport ferroviari al municipi il·licità i la qualifica com a “essencial per a donar un impuls a les infraestructures de valor estratègic de la nostra ciutat que ens aporten un plus de competitivitat i una millora substancial de les nostres comunicacions”.

González va qualificar com a “molt bona notícia per a la ciutat” aquest projecte del Govern, i va manifestar que amb aquesta iniciativa “Elx estarà més i més ben comunicada”. Va assegurar que “és un pas més en l’objectiu de connectar les estacions de tren d’Elx Parc i Elx Centre amb l’estació de l’AVE a Matola, i això significa tindre un AVE ben connectat amb la ciutat, més competitivitat per al nostre territori i, per tant, més possibilitats de desenvolupament socioeconòmic vinculat a sectors estratègics, com el turisme i el comerç, a més de la mateixa indústria i els serveis”.