González reivindica davant les i els joves empresaris el camí de la sostenibilitat en la recuperació econòmica davant la pandèmia

González reivindica davant les i els joves empresaris el camí de la sostenibilitat en la recuperació econòmica davant la pandèmia

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, assisteixen a la III edició del programa “Operació Consolida”, organitzat per l’associació de joves empresaris de la província d’Alacant, JOVEMPA, per a impulsar el creixement empresarial dels joves


El Centre de Congressos d’Elx ha sigut escenari de la clausura del programa “Operació Consolida”, organitzat per l’associació de Joves Empresaris de la província d’Alacant, JOVEMPA, per a impulsar la consolidació i el creixement empresarial de joves empreses alacantines. L’acte s’ha realitzat en coordinació amb l’Associació de Joves Empresaris de la Comunitat Valenciana, AJECV, i de l’Associació de Joves Empresaris de València, AJEV, i ha comptat a més amb el suport de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Elx i la col·laboració de CEV Alacant.

La sessió de clausura del programa va comptar amb la presència de l’alcalde il·licità, Carlos González, el Conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, el president de JOVEMPA Federació, David Santiago, el diputat Juan de Dios Navarro, en representació de la Diputació d’Alacant, i representants empresarials de tota la província d’Alacant.

L’objectiu d’aquest projecte és identificar 15 joves empreses de la Província d’Alacant i ajudar-los en el seu procés de consolidació i creixement a través de 4 sessions formatives, amb la participació de 8 empreses de referència de la nostra província. El projecte s’ha desenvolupat entre els mesos d’octubre i novembre amb 4 sessions presencials, i hui ha tingut lloc la clausura del programa i el lliurament de reconeixements.

Després d’obertura de l’acte, es va fer lliurament dels diplomes acreditatius als diferents participants que han format part d’aquest programa, joves empresaris d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, la Vila Joiosa, Novelda, Oliva, Dénia, Elda i Petrer. Al mateix temps, es va fer lliurament de les distincions corresponents a les empreses que ha actuat com a mentors dels joves empresaris i a les firmes ambaixadores del programa, entre aquestes l’empresa il·licitana Hiperber.

L’acte, celebrat al Centre de Congressos d’Elx, ha comptat amb la participació del Conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent, el presidente de JOVEMPA Federació, David Santiago, i representants empresarials de tota la província d’Alacant

En la seua intervenció pública davant els assistents, l’alcalde d’Elx, Carlos González, va advocar pel treball de les empreses innovadores dels/de les joves empresaris assegurant que “necessitem talent empresarial i lideratge empresarial per a afrontar aquesta crisi, i sobretot per a liderar la que ha de ser la reconstrucció econòmica que necessita Espanya, la Comunitat Valenciana i la nostra ciutat”.

En aquest sentit, l’alcalde va manifestar que “necessitem les empreses joves i innovadores que tant han d’aportar a aquest procés, que ens ha de retornar, no sols al creixement econòmic i de l’ocupació, que és el primer anhel com a empreses i societat, sinó que ens ha de portar també pel camí de la sostenibilitat, de la digitalització, de la descarbonització i de la justícia social com a principals paràmetres que han de marcar la recuperació econòmica després de la pandèmia”.

L’alcalde va llançar en la seua intervenció un missatge d’optimisme a l’empresariat jove de la província i va ratificar el suport de l’Administració “com a actor rellevant per a afavorir la recuperació econòmica i social”. Sobre aquest tema, González va dir que “hem fet, estem fent i continuarem fent un esforç considerable per a donar suport als sectors econòmics més danyats per les conseqüències de la pandèmia, i estem mobilitzant els nostres pressupostos per a posar en marxa iniciatives, inversions municipals, dirigides a millorar la ciutat i els serveis públics, i, al mateix temps, per a tirar de l’economia i de l’ocupació”.

L’alcalde aprofità l’ocasió per a ratificar la ferma disposició de l’Ajuntament d’Elx a participar en la gestió dels fons europeus de recuperació dabant la crisi, i va assegurar que el pla presentat pel Govern d’Espanya “serà un factor clau per a la recuperació econòmica i social, i el nostre Ajuntament vol estar ací amb projectes estratègics per a la ciutat”.