Igualtat reprén a partir del dilluns les activitats de la Setmana de les Escriptores per a visibilitzar el paper de la dona sobre les lletres

Igualtat reprén a partir del dilluns les activitats de la Setmana de les Escriptores per a visibilitzar el paper de la dona sobre les lletres

L’exposició ‘Dones Escriptores’ s’inaugura el 9 de novembre a la biblioteca Pere Ibarra mentre que la xarrada col·loqui de les escriptores il·licitanes Manuela Maciá i Carolina Iñesta es desenvoluparà el 12 d’aquest mes al Centre de Congressos


 

La Regidoria d’Igualtat reprén a partir del dilluns les activitats de la Setmana de les Escriptores per a visibilitzar el paper de la dona sobre les lletres. El regidor de l’àrea, Mariano Valera, ha informat que l’exposició ‘Dones Escriptores’ s’inaugurarà el 9 de novembre a la Biblioteca Pere Ibarra a les 18.00 hores. La inauguració constarà de panells explicatius sobre la vida i biografia de les escriptores Carmen Laforet, Carmen Martín Gaite, Emilia Pardo Bazán, Josefina Aldecoa, María Mercè Marçal i Serra, María Zambrano, Monserrat Roig i Dolç Chacón.

Per part seua, el dijous se celebrarà un col·loqui amb les escriptores il·licitanes Manuela Maciá i Carolina Iñesta, el lliurament de premis del V Certamen Literari Per a la Igualtat ‘Casa de la Dona’ i la lectura de textos musicalitzats, triats per les escriptores recomanades per l’associació Clàssiques i Modernes. Tot això se celebrarà a porta tancada al Centre de Congressos, a partir de les 18.00 hores, i es podrà seguir en directe a través del Facebook Live de l’Ajuntament d’Elx.

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, destaca que per al lliurament de premis del V certamen Literari Per a la Igualtat “Casa de la dona” s’han presentat 54 obres d’adult en castellà, 4 en valencià, així com altres quatre juvenils, i 14 en la categoria infantil

Valera ha detallat sobre l’acte del lliurament de premis que “s’han presentat 54 obres d’adult en castellà i 4 en valencià, així com altres quatre juvenils i 14 en la categoria infantil i farem lliurament de 5 premis. Durant l’acte, també actuarà Adrián Fernández, professor i concertista de guitarra. A més, després del lliurament de premis tindrà lloc la lectura de textos musicalitzats per Felicidad Alarcón i Loreto Alemañ.

L’única activitat que no se celebrarà encara i que es reprendrà més endavant és el ‘Taller d’Escriptura Creativa per a Dones’.