L’Ajuntament congela la pujada salarial a la Corporació i als assessors municipals

L’Ajuntament congela la pujada salarial a la Corporació i als assessors municipals

L’alcalde, Carlos González, i l’edil, Ramón Abad, expliquen que aquesta mesura també suposa la congelació de les indemnitzacions per l’assistència a òrgans municipals i les subvencions a grups polítics municipals


 

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i l’edil de Recursos Humans, Ramón Abad, han anunciat que l’Equip de Govern ha decidit dur a terme la congelació salarial per a la Corporació i assessors municipals que no es veuran beneficiats per l’increment del 0,9% anunciat pel Govern d’Espanya per als funcionaris públics.

Tal com ha explicat l’alcalde “el Govern d’Espanya es troba en aquests moments duent a terme el tràmit parlamentari d’aprovació dels Pressupostos 2021 i en aquest marc ha adoptat l’acord d’actualitzar a l’IPC el salari dels funcionaris. En concret, ha posat sobre la taula una pujada del 0,9% i es tracta d’una mesura dirigida fonamentalment a l’objectiu de mantindre el poder adquisitiu d’aquest col·lectiu”.

González ha explicat que, en línia amb aquesta decisió del Govern d’Espanya, l’Ajuntament adoptarà l’acord consistent d’una banda, a actualitzar els salaris dels empleats públics municipals en un 0,9%, -una mesura que tindrà un cost d’uns 700.000 euros- i en segon terme, suposarà la congelació dels salaris de la Corporació Municipal, dels funcionaris d’ocupació, de les indemnitzacions de les assistències a òrgans municipals i també de les subvencions als grups polítics municipals.

“Aquesta mesura implica autoexcloure’ns de l’aplicació d’aquesta actualització de salaris per al sector públic”, ha assenyalat l’alcalde qui ha afegit que “més enllà del debat que moltes vegades té tints carregats de demagògia sobre les retribucions públiques, es tracta d’un gest en un temps en el qual entenem que hem de prendre decisions i gestos que simbolitzen l’empatia dels representants polítics amb la ciutadania”.

Per part seua, Ramón Abad ha indicat que Elx compta amb prop de 1.500 empleats públics més altres 200 places fluctuants a causa d’ocupacions temporals.

Una xifra que, tal com ha puntualitzat l’alcalde, inclou la plantilla de la Policia Local, Parcs i Jardins o educadors d’Escoles Infantils. És a dir, la plantilla no es limita al que és la funció administrativa com sol pensar-se generalment.