Arranca la campanya de vacunació contra el coronavirus al Departament de l’Hospital General Universitari d’Elx

Arranca la campanya de vacunació contra el coronavirus al Departament de l’Hospital General Universitari d’Elx

Les primeres 100 dosis de la vacuna Pfizer rebudes seran subministrades a la residència Elche Seniors


La campanya de vacunació contra el coronavirus ha començat hui al Departament de salut de l’Hospital General Universitari d’Elx. El departament ha rebut les primeres 100 dosis de la vacuna de Pfizer que seran subministrades al Centre Residencial Elche Seniors, on aproximadament 60 residents i 40 professionals del centre seran vacunats. La campanya ha començat hui a les 9.30 del matí amb la vacunació de Diego Romero Tárraga de 75 anys, i de Manuela Bernabeu Valero de 84 anys, residents del centre. Diego Romero, que va ser professor de Física a Carrús, ha assegurat que és una relaxació haver arribat per fi a la vacuna i ha enviat un record profund a les persones que no hi han arribat. El resident ha parlat també de la seguretat que té la vacuna i dels beneficis d’aquesta. D’altra banda, Manuela Bernabeu, natural de’Elx i aparadora jubilada, ha descrit l’experiència com a ‘genial’ i ha assegurat estar molt contenta. Després de la vacunació dels dos primers residents s’ha procedit a vacunar a la primera professional del centre, la governanta , María Teresa Muñoz Ruíz, que no ha pogut evitar emocionar-se després de rebre la vacuna “l’esperàvem amb molta il·lusió i m’emociona pels residents i pels moments que hem viscut. Vull animar tothom al fet que se la pose”, ha explicat .

Aproximadament 60 residents i 40 sanitaris seran vacunats

L’objectiu dels professionals del departament és vacunar, al llarg de tot el dia de hui (matí i vesprada), el màxim nombre possible de residents i professionals del centre Elche Seniors i si no es produïren les 100 vacunacions, es prolongaria la vacunació al dia de demà. Per la seua part, el director gerent del Departament de Salut de l’Hospital General Universitari d’Elx, Carlos Gosálbez ha mantingut que “estem molt satisfets i esperançats amb el començament de la vacunació, ja que és el principi del final de la pandèmia però al mateix temps cal ser realistes i vull destacar que la situació actual a causa del coronavirus no és la més desitjada. El nombre de contagis segueix en augment i vull aprofitar per a recordar a la ciutadania que no ha de relaxar-se”. “El fet de començar a vacunar als ciutadans il·licitans no ha de crear una sensació de falsa seguretat contra la pandèmia ja que encara queda camí per recórrer i per a això, necessitem la col·laboració de la població i que es continuen mantenint les mesures de seguretat davant dels contagis: distància social, ús obligatori de màscara i rentada de mans”, ha conclòs.