Carlos González: “El Fons de Cooperació és una resposta sòlida i contundent a les conseqüències econòmiques que està deixant l’emergència sanitària”

Carlos González: “El Fons de Cooperació és una resposta sòlida i contundent a les conseqüències econòmiques que està deixant l’emergència sanitària”

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha participat hui en la reunió telemàtica organitzada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per acordar un fons comú d’ajuda a pimes i autònoms que s’han vist especialment perjudicats per les mesures de restricció davant la pandèmia


L’alcalde il·licità, Carlos González, ha valorat molt positivament el Fons de Cooperació PARÈNTESI aprovat aquest matí en el transcurs de la reunió telemàtica organitzada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i en la qual han participat Ajuntaments i Diputacions de tota la Comunitat Valenciana.

Segons González, “tots els intervinents , la Generalitat, les Diputacions i els Ajuntaments, hem sabut posar l’interés general per damunt de la diversitat política, i hem sabut estar a l’altura de les circumstàncies en un moment terriblement difícil en el qual hi ha moltes persones afectades per la pandèmia i greus conseqüències econòmiques”.

El Fons de Cooperació aprovat suposa una inversió de 160 milions d’euros en ajudes a pimes i autònoms especialment castigats per la pandèmia, com és el cas de l’hostaleria o l’oci. Del total, el 62,5% de l’aportació correspon a la mateixa Generalitat, el 22,5% a les Diputacions i el 15% restant als diferents Ajuntaments.

González assegura que, en un moment tan difícil com l’actual, les institucions públiques han sabut estar a l’altura de les circumstàncies i han superat diferències polítiques per consensuar un paquet d’ajudes que permetrà salvar empreses i ocupacions

A la província d’Alacant corresponen 65,3 milions d’euros, dels quals 40,8 milions els aportarà el Govern Valencià, 14,7 milions la Diputació d’Alacant i 9,8 milions els Ajuntaments, entre ells el d’Elx. Les ajudes es concreten, com a mínim, en 2.000 euros per empresa més 200 euros per empleat.

L’alcalde considera que aquest Fons de Cooperació “és una resposta sòlida i contundent a les conseqüències econòmiques que està deixant ja l’emergència sanitària al territori valencià”, i qualifica la iniciativa “d’harmonitzada, homogènia i d’un valor exemplar perquè hem sigut capaços de sumar els nostres esforços i recursos i posar-los a disposició de les empreses, del teixit productiu de la Comunitat Valenciana”.

González afirma que “són ajudes directes per a microempreses i per a autònoms que serviran per salvar empreses i ocupacions, que és pel que hem de treballar les institucions valencianes”.

El Fons de Cooperació PARÈNTESI ascendeix a 160 milions d’euros en el conjunt de la Comunitat Valenciana, dels quals un 62,5% correspon a la Generalitat, un 22,5% a les Diputacions i un 15% als Ajuntaments

Després de la reunió, l’alcalde va destacar el lideratge del president de la Generalitat a l’hora de posar en marxa aquest pla d’ajudes, i va assegurar que l’acord aconseguit “naix de la corresponsabilitat i l’empatia amb les nostres empreses, els nostres bars i els comerços, amb els agents econòmics de cadascun dels municipis”.

González va compartir el criteri exposat per la Generalitat i per la resta d’intervinents, d’actuar a la major celeritat “per arribar prompte als destinataris d’aquestes ajudes, perquè ja les necessiten des de hui”.