Carlos González: “El sector de l’hostaleria compta amb la nostra total empatia i tenim el màxim interés a buscar solucions a la seua situació”

Carlos González: “El sector de l’hostaleria compta amb la nostra total empatia i tenim el màxim interés a buscar solucions a la seua situació”

L’alcalde assegura que l’equip de govern municipal s’està preocupant pels problemes dels sectors econòmics i així ho ha demostrat al llarg de l’any passat amb una inversió de 5 milions d’euros en ajudes directes als autònoms i pimes


 

L’alcalde, Carlos González, ha manifestat hui el seu suport cap al sector de l’hostaleria davant la situació que està travessant aquest sector econòmic per les conseqüències de la pandèmia i les mesures restrictives adoptades pel Consell valencià per frenar els contagis.

Segons González, “l’equip de govern té una sensibilitat específica amb el sector de l’hostaleria, que hem posat de manifest amb decisions clares i directes, i hem pres decisions per ajudar el conjunt dels sectors econòmics que han patit les conseqüències derivades de l’estat d’alarma”.

En aquest sentit, l’alcalde ha recordat la decisió que l’Ajuntament va adoptar l’any passat, i que es manté a l’actual, de no cobrar la taxa d’ocupació de via pública per a les terrasses dels establiments d’hostaleria, la qual cosa suposa un import de 1,5 milions d’euros. Va recordar, a més, la inversió de 5 milions d’euros realitzada pel consistori per pal·liar els efectes negatius que la pandèmia està generant a la facturació dels autònoms i pimes, molts d’aquests empresaris de l’hostaleria.

González manifesta la seua predisposició a rebre una representació del sector de l’hostaleria per analitzar la seua situació i buscar solucions

Davant les noves mesures decretades pel la Generalitat, l’alcalde va dir que “són mesures adequades i necessàries per frenar l’expansió de la pandèmia”. González va dir que la Generalitat ha pres les noves mesures “amb finalitat sanitària, per reduir la transmissió de la pandèmia, i creiem que és necessari”.

L’alcalde va afegir que “el president de la Generalitat ha posat sobre la taula la necessitat d’aprovar ajudes per pal·liar les conseqüències econòmiques negatives que genera aquesta decisió”, i que, a partir d’ara, i davant la nova retallada d’horari per a establiments d’hostaleria, “volem conéixer la seua duració, el seu impacte, analitzar les noves mesures que adoptarà la Generalitat per a, a partir d’ací, valorar què és el que cal fer”. González va dir que és necessari saber la duració de la nova restricció d’horari i les ajudes que el govern valencià pense posar en marxa.

L’alcalde va reiterar el suport al sector de l’hostaleria i va dir estar obert a mantindre una reunió amb representants del sector per analitzar la situació actual i buscar possibles solucions.