Finalitza la restauració de les peces arqueològiques integrades a la façana de l’Ajuntament i a la Corredora

Finalitza la restauració de les peces arqueològiques integrades a la façana de l’Ajuntament i a la Corredora

Amb aquesta actuació es pretén donar resposta a la demanda de diferents col·lectius de la ciutat que reclamaven la conservació, protecció i senyalització d’aquestes inscripcions per al seu reconeixement i posada en valor


L’Ajuntament d’Elx ha finalitzat els treballs de restauració de les diferents peces arqueològiques integrades a la façana de l’edifici consistorial i al carrer Corredora. L’actuació ha suposat una inversió de més de 4.000 euros i s’ha dut a terme per a donar resposta a la demanda de diferents col·lectius de la ciutat que venien reclamant la conservació, protecció i senyalització d’aquestes inscripcions per al seu reconeixement i posada en valor.

A causa del mal estat de les peces es va plantejar la necessitat de salvaguardar aquestes restes arqueològiques per a protegir-les d’agents atmosfèrics i de possibles actes vandàlics. Concretament, les tasques han consistit en la neteja i consolidació del conjunt de les plaques. Així mateix, s’ha protegit l’exterior de les peces mitjançant policarbonat i s’ha procedit a la senyalització i identificació d’aquestes.

Els treballs s’han centrat en la neteja i consolidació del conjunt de les plaques, així com en la senyalització i identificació d’aquestes

En aquestes dues plaques destaquen les inscripcions honorífiques dedicades a Tito Statilio Taure, que són considerades peces clau per a comprendre l’evolució històrica i monumental de l’antiga ciutat romana.

Actualment, a la façana del Consistori es conserven dues inscripcions honorífiques, una funerària i una altra votiva, una columna amb basa i capitell, així com una placa commemorativa en memòria de Sant Vicent Ferrer; mentre que a la Corredissa es conserva una inscripció encastada a la façana de propietat privada, en la que fora l’antiga casa d’Aurelià Ibarra.