Galiana: “L’objectiu és vacunar, abans de febrer, a sanitaris, a grans dependents i a usuaris de residències de majors”

Galiana: “L’objectiu és vacunar, abans de febrer, a sanitaris, a grans dependents i a usuaris de residències de majors”

La regidora de Sanitat assegura que la situació de la pandèmia a Elx és preocupant i demana a la població “limitar al màxims els contactes socials per frenar la propagació del virus”


El Centre de Congressos Ciutat d’Elx va acollir ahir tard la Junta de Portaveus de la covid que se celebra cada mes, i a la qual, va assistir, al costat de l’alcalde i dels representants de tots els grups municipals, la directora de Salut Pública, Antonia Soriano; que va aportar les últimes dades sobre la situació de la pandèmia a Elx. Unes dades “molt preocupants” segons ha confirmat la regidora de Sanitat, Mariola Galiana, que ha indicat que, tal com va informar Soriano, l’objectiu és vacunar abans de febrer a sanitaris, a grans dependents i a usuaris de residències de majors.

Sobre el procés de vacunació, Galiana ha explicat que “el ritme de vacunació a la Comunitat Valenciana és molt bo. Al llarg d’aquest cap de setmana s’ha incrementat i ens hem situat com a segona comunitat amb major percentatge de vacunes administrades, entorn del 94%”.

Tal com ha indicat la regidora, la planificació és continuar vacunant sanitaris, usuaris de residències de majors (en les que es vagen tancant els brots) i sociosanitaris. Es començarà vacunant als centres ocupacionals, els dependents i els seus cuidadors, i als centres de dia de majors. I al costat d’això, la previsió contempla subministrar la segona dosi als primers vacunats.

Quant a la situació de la pandèmia a Elx, Mariola Galiana, ha dit que “la directora general de Salut Pública va confirmar el que veníem observant i avisant a la ciutadania al llarg d’aquestes setmanes. Estem en un increment molt significatiu de casos positius i per tant, en la taxa d’incidència acumulada. La situació del municipi és molt preocupant”.

La regidora ha afegit que “ens preocupa moltíssim la tendència que estem experimentant en molt poc temps i això ens obliga extremar les mesures sanitàries i de control per evitar una major propagació”.

Galiana ha incidit en què la majoria dels casos de contagis són d’origen social, “cosa que ens indica que els il·licitans ens hem relaxat i hem baixat la guàrdia davant el virus. Cal insistir que les trobades familiars, les reunions d’amics, els sopars,… són l’origen d’un elevat percentatge de contagis. No podem pensar que els nostres amics o familiars, per ser amics o familiars, no ens poden contagiar. Tot el contrari, en confiar-nos ens relaxem i deixem d’usar la màscara i l’ús d’aquesta és fonamental per protegir-nos davant el virus”.

La regidora ha conclòs assenyalant que “la pressió i càrrega hospitalària al nostre municipi és molt preocupant, els nostres centres de salut estan saturats i els nostres sanitaris esgotats, per aquest motiu, més que mai, hem d’extremar la precaució i limitar els nostres contactes socials”.