González: “Les mesures del Consell són doloroses, però adequades per a frenar la pandèmia i reduir la insuportable pressió sobre el sistema sanitari”

González: “Les mesures del Consell són doloroses, però adequades per a frenar la pandèmia i reduir la insuportable pressió sobre el sistema sanitari”

L’alcalde d’Elx recolza les noves restriccions per a la Comunitat i reclama a la Generalitat la màxima celeritat perquè les ajudes als sectors econòmics afectats es facen efectives


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha valorat aquest matí les noves mesures anunciades ahir pel president de la Generalitat, Ximo Puig, per frenar l’avanç de la pandèmia.

Segons el parer de González, “es tracta de mesures difícils i indubtablement doloroses. Mesures que són complexes d’adoptar, però tots som conscients que, malgrat que afecten severament un sector de l’activitat econòmica que és fonamental per a les ciutats com és l’hostaleria i el comerç, són necessàries i adequades per a frenar el ritme de propagació de la pandèmia i així reduir la pressió sobre el nostre sistema sanitari”.

En l’àmbit municipal se suspén l’activitat cultural i també l’esportiva, inclosa la que es desenvolupa a les instal·lacions educatives

Per a l’alcalde són mesures absolutament necessàries, proporcionades i adequades per frenar una pressió sanitària que en aquests moments és insuportable.

“Necessitem una reducció dràstica del contacte social i aquestes restriccions el que fan és limitar de manera severa les relacions socials no essencials”, ha indicat l’alcalde, que ha afegit que “en aquest sentit, m’agradaria traslladar que les mesures del Consell ni assenyalen cap sector d’activitat ni molt menys criminalitzen cap activitat. Són mesures que es plantegen per dur a terme una reducció d’aquest contacte social com a mitjà de frenar la transmissió. L’hostaleria i el comerç són vehicles que afavoreixen el contacte social”.

L’alcalde ha anunciat que, davant l’actual situació, en l’àmbit municipal, s’adoptaran també mesures encaminades a contribuir la reducció del contacte social. “Suspendrem l’activitat cultural i també l’esportiva, inclosa la que es desenvolupa a les instal·lacions educatives. Les activitats del Gran Teatre, de L’Escorxador, dels Odeon o de La Llotja, se suspenen per contribuir a l’objectiu de reduir de manera dràstica les trobades socials”.

“Crec que primer cal salvar vides, però immediatament després, cal salvar negocis i ocupacions; hem de dedicar-nos a això de manera immediata”, indica l’alcalde

Respecte al plantejament de la Generalitat en el qual sol·licita al Govern l’avançament del toc de queda, l’alcalde ha indicat que “la gravetat de la situació que estem vivint exigeix endurir les mesures, per la qual cosa avançar-lo a les 20 hores crec que és una mesura encertada. Per tant, compartim el plantejament del Consell”.

Mesures de suport als sectors econòmics afectats

L’alcalde ha assenyalat que igual que les mesures restrictives són les adequades, “és fonamental també que les mesures de suport als sectors econòmics afectats anunciades pel mateix Ximo Puig arriben immediatament a les persones afectades”.

“Ahir vaig tindre contacte amb algun dels sectors afectats. Crec que primer cal salvar vides, però immediatament després, cal salvar negocis i ocupacions. Hem de dedicar-nos a això amb la major celeritat, i aquest és un missatge per al Consell que ha posat en marxa un pla, “Resistir” que valorem molt adequat”.