La campanya ‘D-Valents’ recorrerà 17 instituts d’Elx per conscienciar sobre l’assetjament escolar i l’homofòbia

La campanya ‘D-Valents’ recorrerà 17 instituts d’Elx per conscienciar sobre l’assetjament escolar i l’homofòbia

La regidora de Joventut, Marga Antón, i la coordinadora del projecte, Consuelo Albentosa, presenten aquesta iniciativa que per cinqué any consecutiu tracta de donar eines a les persones joves perquè siguen mediadors en situacions de conflicte


La campanya ‘D-Valents’ recorrerà 17 instituts d’Elx i les seues pedanies per conscienciar sobre l’assetjament escolar i, especialment, l’homofòbia entre els joves. La regidora de Joventut, Marga Antón, i la coordinadora del projecte, Consuelo Albentosa, han presentat aquest matí a l’Ajuntament d’Elx aquesta iniciativa que se celebra per cinqué any consecutiu i que pretén dotar de les eines necessàries l’alumnat perquè siguen mediadors en situacions de conflicte.

La regidora de l’àrea ha assegurat que “és un projecte pensat perquè les persones joves siguen capaces d’evitar situacions d’assetjament escolar i en aquest any es posa el focus, especialment, amb tot allò relacionat amb l’LGTBI+; perquè considerem que quan hi ha assetjament per motius homòfobs és més complicat denunciar-lo”.

Marga Antón també ha afegit que “volem ajudar a conscienciar a través de les xarxes socials i també amb unes polseres que s’han dissenyat per al projecte, que es podran adquirir als centres i també a la Regidoria de Joventut”.

Per la seua part, Consuelo Albentosa ha incidit en què “el projecte ja ha començat i recorrerrem instituts fins arribar a 17, entre els quals es troben el Tirant lo Blanc o el de Carrús, entre altres”. La coordinadora ha explicat que, a causa de les circumstàncies sanitàries, a cada institut estaran una setmana amb sessions de 50 minuts respectant totes les mesures de seguretat.

“La campanya en xarxes socials serà amable i no sols se centrarà en l’habitual persecució que es vol fer als assetjadors, sinó també, a demostrar que fent coses positives es pot fer costat a les persones que ho necessiten”, ha assegurat la coordinadora.

Com en edicions anteriors, des de ‘D-Valentes’ s’anima que totes les persones participen en Facebook i Instagram pujant una foto amb missatges relacionats per a conscienciar sobre el tema i perquè, posteriorment, també puguen optar als diferents regals i concursos que es faran.