La programació dels Cines Odeon comptarà amb una descripció sonora que permetrà el doblatge per a les persones amb discapacitat visual

La programació dels Cines Odeon comptarà amb una descripció sonora que permetrà el doblatge per a les persones amb discapacitat visual

La regidora de Cultura, Marga Antón, presenta les nou pel·lícules que formaran la cartellera dels cinemes municipals durant els mesos de gener i febrer amb films de comèdia nacional, americans i francesos


La programació dels Cines Odeon comptarà amb un dispositiu que permetrà el doblatge i una descripció sonora del que ocorre a la pel·lícula per a les persones amb discapacitat visual. La regidora de Cultura, Marga Antón, ha presentat les pel·lícules que es projectaran als cinemes municipals durant els mesos de gener i febrer, en la qual hi haurà gèneres com la comèdia, l’americà i el francés.

“Em fa molta il·lusió contar que fem un pas important perquè els cinemes estiguen adaptats i per això, introduïm aquesta aplicació que permetrà a les persones amb discapacitat visual poder sentir la pel·lícula i al mateix temps, aquesta descripció sonora sincronitzada”, ha assegurat la regidora.

La regidora ha afegit que “a l’anterior programació ja van parlar amb l’ONCE per realitzar proves i va convidar a persones amb aquesta discapacitat perquè s’anaren fent proves i després dels comentaris favorables ja ho van  incloure definitivament i tractarem que totes les pel·lícules estiguen dins d’aquesta aplicació perquè compten amb la descripció sonora per a qui ho necessite”.

Les sessions, a causa del canvi de l’hora del toc de queda, seran a les 17.00 i a les 19.30 hores, excepte a aquesta setmana amb ‘Cuestión de justicia’, que en ser més llarga, les sessions seran a les 16.30 i a les 19.00 hores

Aquesta millora als Cines Odeon se suma a les que ja s’han fet durant aquests últims mesos com la del so durant el confinament i la introducció d’alces perquè els xiquets pogueren gaudir millor de les pel·lícules.

Quant a la projecció, els cinemes municipals comptaran amb nou pel·lícules de diferents gèneres i per agradar a tots els gustos. Es projectaran: ‘Sentimental’, que és una divertida comèdia sobre les relacions de parella; ‘Explota, Explota’, que és un musical amb cançons de l’artista italiana que reflecteix l’Espanya dels anys setanta; ‘Cuestión de justicia’, que conta una història real d’un jove advocat que defensa temes de racisme; ‘Jojo Rabbit’, la premiada pel·lícula amb un Oscar a Millor Guió Adaptat; i les franceses ‘Emma’ i ‘El palacio ideal’ que han sigut molt reconegudes internacionalment.

Projeccions a les 17.00 i a les 19.30 hores

A causa del canvi de l’hora del toc de queda, els horaris s’han vist modificats als Cines Odeon. Les pel·lícules es projectaran en dues  sessions: a les 17.00 i a les 19.30 hores. No obstant això, en el cas d’aquesta setmana amb la pel·lícula ‘Cuestión de justicia’, les sessions seran a les 16.30 i a les 19.00 hores perquè es tracta d’un film més llarg de l’habitual.

La regidora ha afegit que “a causa dels canvis que puguen sorgir pròximament, recomane a la gent que estiga atenta perquè ho anunciarem sempre als cines, a les pàgines webs i xarxes socials municipals”.


Marga Antón cines Odeón