L’Ajuntament d’Elx destina més de 3,5 milions d’euros a programes que impulsen la formació i l’ocupació a la ciutat

L’Ajuntament d’Elx  destina més de 3,5 milions d’euros a programes que impulsen la formació i l’ocupació a la ciutat

El portaveu municipal, Héctor Díez, destaca que “aquesta quantia s’incorpora el pressupost de 2021 amb el propòsit que persones desocupades puguen millorar les seues perspectives d’inserció laboral”


 

L’Ajuntament d’Elx ha destinat més de tres milions i mig d’euros en diversos programes que impulsen la formació i l’ocupació a la ciutat. La Junta de Govern Local ha aprovat, aquest matí, la modificació del pressupost 2021 per subvencions que s’han rebut a aquestes dues primeres setmanes de l’any. D’una banda, s’han destinat 720.619 euros per al programa mixt de formació i taller d’ocupació “número 14”. També es finançat amb 392.233 euros el programa de contractació temporal Empuju i, finalment, s’han invertit prop de 2 milions i mig per al programa Ecovid 2019. Amb aquest últim s’està permetent contractar personal per al reforç de la neteja als col·legis. Segons ha explicat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, “aquesta quantia s’incorpora al pressupost de 2021 amb el propòsit de formar persones desocupades perquè puguen obtindre certificats de professionalitat i millorar, així, les seues perspectives d’inserció laboral”.

També es finança amb 456.000 euros el Pla Elx Empra, un projecte que persegueix fomentar el treball entre les empreses il·licitanes amb ajudes directes a la contractació d’entre 2.000 i 2.400 euros

D’altra banda, l’Ajuntament també ha procedit el pagament de 456 mil euros, emmarcat dins del Pla Elx Empra, un programa que persegueix impulsar l’ocupació entre les empreses il·licitanes amb ajudes directes d’entre 2.000 i 2.400 euros. El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha explicat que aquestes ajudes estan dirigides a les contractacions d’aturats de llarga duració, de persones amb discapacitat, de menors de 30 i de 45 anys o  de víctimes de violència de gènere. En total, amb aquesta subvenció s’ha procedit a la creació de 20 llocs de treball.