L’alcalde reclama a la Generalitat que derroque els blocs 21 i 23 dels Palmerars aquest mateix any

L’alcalde reclama a la Generalitat que derroque els blocs 21 i 23 dels Palmerars aquest mateix any

Carlos González i el regidor de Drets Socials, mantenen una reunió de treball amb el director de l’EVha, que han confirmat que ja s’està redactant el projecte de demolició i hi ha pressupost per a aquesta


L’alcalde d’Elx, Carlos González, confia que l’EVha (Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl) de la conselleria d’Habitatge execute l’enderrocament dels blocs dels Palmerars 21 i 23 aquest mateix any. Així ho ha assegurat després de la reunió de treball mantinguda aquest mateix matí amb el director de l’EVha, Alberto Aznar; el regidor de Drets Socials, Mariano Valera; i tècnics de totes dues administracions, en la qual el mateix Aznar ha informat que ja s’està redactant el projecte de demolició.

Ha sigut una mesaa de treball en la qual s’han abordat les qüestions relatives a la regeneració del parc públic i la situació de l’habitatge al municipi.

Tant Carlos González com Alberto Aznar, han valorat molt positivament les actuacions que s’estan desenvolupant des de la Conselleria d’Habitatge.

“El compromís d’aquesta entitat amb l’Ajuntament, amb Elx i amb els seus veïns i les seues veïnes, es concreta en una inversió des de 2015 de 3,2 milions d’euros, tant en la regeneració del barri dels Palmerars com en la reparació d’habitatges i altres qüestions per a millorar el dia a dia dels il·licitans i de les il·licitanes. Al costat d’això, continuem treballant en diferents iniciatives per a dur a terme les qüestions pendents: continuar amb la regeneració dels Palmerars, dur a terme els enderrocaments dels blocs 21 i 23 del carrer Llimoners, com les qüestions administratives i pressupostàries ho permeten, i finalitzar aquesta regeneració general del barri mobilitzant solars, reparant habitatges i abordant les qüestions relatives a la convivència, a l’accessibilitat o a l’eficiència energètica”, ha assegurat Alberto Aznar que ha declarat que és complicat parlar de terminis concrets, “encara que esperem que al llarg de 2021 tornem a anunciar més projectes”.

El regidor il·licità considera que la demolició dels edificis és prioritària per aconseguir la normalització del barri

Des de l’EVha han informat que el balanç de la campanya de regularització d’ocupants sense títol d’habitatge públic al barri ha sigut un altre dels punts tractats. En l’actualitat, hi ha 221 habitatges dels Palmerars en fase de regularització ja que, inicialment, els seus residents compleixen els requisits per accedir a un habitatge públic. De moment, ja s’ha regularitzat la situació de 19 immobles i s’han iniciat 113 expedients.

Quant a l’enderrocament dels dos blocs 21 i 23 del carrer Llimoners cal indicar que el deteriorat estat dels edificis i la conflictivitat que allí es concentra, han fet que Generalitat i Ajuntament conjuminen esforços per solucionar aquest problema i desenvolupar una intervenció de manera coordinada. Aquest edifici es considera no recuperable ni a curt ni a mitjà termini a causa de la devastació física de l’immoble, que fa que es trobe en situació de ruïna econòmica, la qual cosa fa necessària la seua demolició.

El director general d’EVha ha informat que ja està en marxa el procés de contractació per elaborar el projecte de demolició. A més, hi ha 400.000 euros pressupostats per a aquesta actuació.

“Per a l’Ajuntament la regeneració dels Palmerars és una de les prioritats de modernització que està impulsant l’Equip de Govern. Volem que en aquesta legislatura es produïsca una important transformació del barri de la mà de la Generalitat i d’altres instruments com l’estratègia DUSI”, ha indicat l’alcalde qui ha destacat que un dels principals objectius és l’enderrocament dels blocs 21 i 23 al llarg del present any.

“He demanat que 2021 siga l’any en què definitivament es derroquen aquests blocs. Hem avançant molt aconseguint recuperar la titularitat, l’ús dels habitatges i posant-les a la disposició de l’EVha per a la tramitació administrativa de l’enderrocament i el que esperem és que es derroquen en 2021, perquè això és fonamental per a la normalització del barri”, ha declarat González, que ha valorat molt positivament la rehabilitació que s’ha fet i la regularització dels habitatges.

L’alcalde ha anunciat que els solars als quals s’alcen els blocs es convertiran en espais públics, “zones verdes al servei de la col·lectivitat” després de l’enderrocament dels edificis.

Després de la reunió mantinguda a Alcaldia, Alberto Aznar i Carlos Gonzaléz s’han desplaçat als Palmerars per a comprovar de primera mà el resultat de les obres de l’ARRU i visitar els espais als quals estan previstes més actuacions que milloraran la situació general del barri.