L’alcalde reclama el control urgent de la residència d’Altabix per part de Sanitat, així com el rescat de la seua concessió per part de la Generalitat

L’alcalde reclama el control urgent de la residència d’Altabix per part de Sanitat, així com el rescat de la seua concessió per part de la Generalitat

Carlos González considera que la Conselleria de Sanitat ha de prendre immediatament el control total del centre i frenar la cadena d’esdeveniments que s’està produint i que estan posant en risc la salut dels residents


L’alcalde d’Elx, Carlos González, seguint les recomanacions realitzades pel Sindic de Greuges, ha reclamat hui una intervenció sanitària urgent a la residència de persones majors d’Altabix, així com que la Generalitat rescate la concessió d’aquest centre.

Carlos González ha realitzat aquestes declaracions el dia en què una unitat de descontaminació de l’exèrcit ha procedit a la desinfecció d’aquesta residència.

“En primer lloc, vull traslladar la meua màxima preocupació com a alcalde de la ciutat per la situació de la residència d’Altabix i el que ve esdevenint des de fa diversos mesos. Una situació que s’ha aguditzat als últims dies”, ha assenyalat l’alcalde, i ha afegit que “cal recordar que aquesta residència encara que no es gestiona des de l’àmbit municipal, hem col·laborat per a propiciar que l’exèrcit estiga hui actuant al centre. Estan hui ací com a conseqüència d’una petició dels familiars, d’una necessitat del centre, però per descomptat, des d’una gestió municipal”.

González diu que a partir d’aquest punt cal abordar la situació de la residència: ha d’haver una intervenció sanitària urgent. En aquest aspecte ha assenyalat que “Sanitat ha de prendre el control immediatament d’aquesta residència de la tercera edat, amb els esdeveniments dels últims dies ha de produir-se un fet que està  protocolaritzat: la Conselleria ha de prendre el control de la residència i frenar la cadena d’esdeveniments que s’està produint i que està posant en risc la salut dels residents, que són persones majors més vulnerables”.

Una unitat de descontaminació lleugera del regiment nuclear i químic (NBQ) s’ha desplaçat hui a Elx per a dur a terme la desinfecció de la Residència d’Altabix

L’alcalde ha explicat que, “al mitjà i llarg termini, i després de tindre accés a les resolucions del Síndic, que em semblen fonamentades i raonables, la Conselleria de Polítiques Inclusives ha de dur a terme el rescat d’una concessió que està donant problemes de forma sistemàtica”.

Intervenció de la unitat de descontaminació lleugera

S’ha desplaçat a Elx una unitat de descontaminació lleugera del regiment nuclear i químic (NBQ) per procedir a la desinfecció de la Residència d’Altabix.

Ha sigut un dispositiu format per onze persones, dos vehicles lleugers i dos camions amb dipòsit de 2000 litres.

En primer lloc, les tasques han consistit en muntar l’estació de descontaminació, per tal de descontaminar les persones que entren dins, a l’hora de la seua eixida.

Ja a la residència, s’actuarà en dues fases: en horari de vesprada es realitzarà la descontaminació de les habitacions i quan els residents estiguen als seus allotjaments, s’actuarà a les zones comuns.

Primerament, es procedirà a la nebulització de les zones i després, es desinfectaran a mà les zones amb baietes i lleixiu.