Mobilitat conclou les obres d’accessibilitat a 23 parades d’autobusos d’Elx per garantir un millor servei als usuaris

Mobilitat conclou les obres d’accessibilitat a 23 parades d’autobusos d’Elx per garantir un millor servei als usuaris

Les actuacions s’han desenvolupat a l’Avinguda de la Llibertat, l’Avinguda del Ferrocarril i l’Avinguda de la Universitat amb la instal·lació de 10 noves marquesines, 11 panells informatius i sòl podotàctil per a persones amb discapacitat visual


La Regidoria de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament d’Elx ha finalitzat les obres d’accessibilitat a 23 parades d’autobusos del municipi per garantir un millor servei als usuaris. Concretament, les actuacions han tingut lloc a l’Avinguda de la Llibertat, l’Avinguda del Ferrocarril i l’Avinguda de la Universitat. Així ho ha explicat aquest matí la regidora de l’àrea, Esther Díez; acompanyada del gerent d’Autobusos Urbans, Ángel Luis Andreu; i tècnics del departament. Díez ha informat que, a més, s’han instal·lat 10 noves marquesines i 11 panells informatius. També s’ha habilitat sòl podotàctil per a les persones amb discapacitat visual i s’ha senyalitzat la parada perquè l’autobús no puga interferir amb cap element de la via pública.

La iniciativa, emmarcada dins de l’estratègia Edusi amb una inversió de 238.000 euros, té com a objectiu potenciar el transport públic col·lectiu a més d’avançar cap a una mobilitat sostenible per reduir l’emissió de gasos contaminants i es completarà amb actuacions similars a eixos tan important com Pere Joan Perpinyà, ha assenyalat la regidora.

La regidora de l’àrea, Esther Díez, destaca que aquesta iniciativa persegueix potenciar el transport públic col·lectiu, a més d’avançar cap a una ciutat més sostenible per reduir l’emissió de gasos contaminants

Segons ha detallat Díez, “s’ha tret la plataforma a l’exterior i això permetrà que els vehicles puguen realitzar la maniobra de parada sense afectar el trànsit, afavorir una espera còmoda i garantir que les persones amb problemes de mobilitat puguen accedir sense dificultat al transport públic”.

A més, la regidora ha subratllat que aquestes obres possibiliten agilitar el pas de l’autobús i això evita que els usuaris perden temps a l’entrada i eixida del vehicle.